iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
MUHALLEBİSİ İÇİN
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı nişasta
2 dolu yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
LİMON SOSU İÇİN
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı içme suyu
4 yemek kaşığı şeker
15 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım limon kabuğu rendesi
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
ARASI İÇİN
Petibör bisküvi
Muz
Tarif
Tencerenin içerisine hindistan cevizi, şeker, un ve nişastayı alarak karıştırın
Üzerine sütü ekleyin ve pişirin
Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın
Muhallebiyi için yıkadığınız borcama dökün
Üzerine bir sıra bisküvi dizin
Dilimlenmiş muzları bisküvilerin üzerine dizin
Dolaba kaldırarak bir saat kadar dinlendirin
Bu arada limon sosunu hazırlayalım; Yağ dışındaki malzemeleri tencereye alın
Ocağa almadan malzemeleri tencerenin içerisinde karıştırın
Altını yakın karıştırarak pişirin
Ocaktan indirin ve tereyağını ekleyin
Tereyağını karıştırarak eritin
Hazırladığımız sos ılıdıktan sonra dolaptaki pastanın üzerine dökün ve her yerine yayın
Tekrar 23 saat kadar dolapta dinlendirin
Dilimleyerek servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
MUHALLEBİSİ İÇİN
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı nişasta
2 dolu yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
LİMON SOSU İÇİN
Yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı içme suyu
4 yemek kaşığı şeker
15 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım limon kabuğu rendesi
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
ARASI İÇİN
Petibör bisküvi
Muz
Tarif
Tencerenin içerisine hindistan cevizi, şeker, un ve nişastayı alarak karıştırın
Üzerine sütü ekleyin ve pişirin
Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın
Muhallebiyi için yıkadığınız borcama dökün
Üzerine bir sıra bisküvi dizin
Dilimlenmiş muzları bisküvilerin üzerine dizin
Dolaba kaldırarak bir saat kadar dinlendirin
Bu arada limon sosunu hazırlayalım; Yağ dışındaki malzemeleri tencereye alın
Ocağa almadan malzemeleri tencerenin içerisinde karıştırın
Altını yakın karıştırarak pişirin
Ocaktan indirin ve tereyağını ekleyin
Tereyağını karıştırarak eritin
Hazırladığımız sos ılıdıktan sonra dolaptaki pastanın üzerine dökün ve her yerine yayın
Tekrar 23 saat kadar dolapta dinlendirin
Dilimleyerek servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız