iltasyazilim
FD Üye
Hazırlama: 20 Pişirme: 30 Servis: 6
Muhallebisi için
5 Su Bardağında Süt
1 Su Bardağında Toz şeker
2 çorba Kaşığı Ile Buğday Nişastası
2 çorba Kaşığı Ile Tepeleme Un
1 Paket Vanilin
50 Gram Tereyağı
Tabanı için
1 Paket Kakaolu Bisküvi
Üzeri İçin
1 Su Bardağında Süt
1 Paket Kremşanti
Kakaolu bisküviler rondodan geçirilip bir fırın tepsisine boşluk kalmayacak şekilde yayılır 5 su bardağı süt bir tencereye konulur ve muhallebi malzemeleri de süte katılır Malzemeler karıştırılıp altı açılır ve pişirilir Muhallebi pişince fırın tepsisinin üzerindeki bisküvilerin üzerine dökülüp kaşık yardımı ile düzlenir ve soğumaya bırakılır Süt ve kremşanti çırpılır ve soğuyan muhallebilerin üstüne dökülüp buzdolabında bir gece dinlendirilir Süt ve kremşanti çırpılır ve soğuyan muhallebilerin üstüne dökülüp buzdolabında bir gece dinlendirilir Üzerine çikolata sosu dökülür
Kaynak : superanneorg
Muhallebisi için
5 Su Bardağında Süt
1 Su Bardağında Toz şeker
2 çorba Kaşığı Ile Buğday Nişastası
2 çorba Kaşığı Ile Tepeleme Un
1 Paket Vanilin
50 Gram Tereyağı
Tabanı için
1 Paket Kakaolu Bisküvi
Üzeri İçin
1 Su Bardağında Süt
1 Paket Kremşanti
Kakaolu bisküviler rondodan geçirilip bir fırın tepsisine boşluk kalmayacak şekilde yayılır 5 su bardağı süt bir tencereye konulur ve muhallebi malzemeleri de süte katılır Malzemeler karıştırılıp altı açılır ve pişirilir Muhallebi pişince fırın tepsisinin üzerindeki bisküvilerin üzerine dökülüp kaşık yardımı ile düzlenir ve soğumaya bırakılır Süt ve kremşanti çırpılır ve soğuyan muhallebilerin üstüne dökülüp buzdolabında bir gece dinlendirilir Süt ve kremşanti çırpılır ve soğuyan muhallebilerin üstüne dökülüp buzdolabında bir gece dinlendirilir Üzerine çikolata sosu dökülür
Kaynak : superanneorg