iltasyazilim
FD Üye
Bisküvili Portakal Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için :
*2 paket petibör bisküvi ( Ben bebe bisküvisi kullandım)
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
*3 yemek kaşığı kakao
*3 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için :
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 5 çay bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı
Portakal sosu için :
*2 portakal (1 su bardağı portakal suyu)
*1 yemek kaşığı mısır *nişastası
*Yarım su bardağı su
*3 yemek kaşığı toz şeker
Bisküvili Portakal Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı Tabanı için;
Bisküvi hariç tüm malzemeleri tencereye koyup, yağ eriyene kadar karıştırın Ardından parçalara ayırdığınız bisküvileri ekleyip hepsini karıştırın Kelepçeli kalıbınıza boşaltıp kaşık yardımıyla eşit şekilde yayın ve muhallebi pişene kadar dondurucuya kaldırın…
Pastanın ikinci katmanı için;
Muhallebiyi hazırlayın Bunun için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye alıp güzelce karıştırın Ardından ocağın üzerine alıp kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin Kaynayınca altını kısıp, birkaç dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın Tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın *Dondurucudan kalıbı çıkartıp hazırladığınız tabanın üzerine eşit şekilde yayın ve tekrar dondurucuya kaldırın…
Pastanın üçüncü katmanı için; 2 portakalın suyunu sıkın 1 su bardağı çıkacak kadar Küçük bir tencereye boşaltın ve *diğer malzemeleri *de ekleyip kaynayıp kıvam *alana kadar sürekli *karıştırarak pişirin Pişen portakal sosunu muhallebinin üzerine eşit şekilde yayın Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırın Mümkünse 1 gece, vaktiniz yoksa iyice soğuyana kadar bekletin Ben 1 gece beklettim İstediğiniz gibi sunuma hazırlayarak servis edebilirsiniz…
*2 paket petibör bisküvi ( Ben bebe bisküvisi kullandım)
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı toz şeker
*3 yemek kaşığı kakao
*3 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için :
*4 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 5 çay bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı
Portakal sosu için :
*2 portakal (1 su bardağı portakal suyu)
*1 yemek kaşığı mısır *nişastası
*Yarım su bardağı su
*3 yemek kaşığı toz şeker
Bisküvili Portakal Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı Tabanı için;
Bisküvi hariç tüm malzemeleri tencereye koyup, yağ eriyene kadar karıştırın Ardından parçalara ayırdığınız bisküvileri ekleyip hepsini karıştırın Kelepçeli kalıbınıza boşaltıp kaşık yardımıyla eşit şekilde yayın ve muhallebi pişene kadar dondurucuya kaldırın…
Pastanın ikinci katmanı için;
Muhallebiyi hazırlayın Bunun için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye alıp güzelce karıştırın Ardından ocağın üzerine alıp kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin Kaynayınca altını kısıp, birkaç dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın Tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın *Dondurucudan kalıbı çıkartıp hazırladığınız tabanın üzerine eşit şekilde yayın ve tekrar dondurucuya kaldırın…
Pastanın üçüncü katmanı için; 2 portakalın suyunu sıkın 1 su bardağı çıkacak kadar Küçük bir tencereye boşaltın ve *diğer malzemeleri *de ekleyip kaynayıp kıvam *alana kadar sürekli *karıştırarak pişirin Pişen portakal sosunu muhallebinin üzerine eşit şekilde yayın Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırın Mümkünse 1 gece, vaktiniz yoksa iyice soğuyana kadar bekletin Ben 1 gece beklettim İstediğiniz gibi sunuma hazırlayarak servis edebilirsiniz…