teknolojiuzmani
FD Üye
Halkbank Genel Müdür Yardımcılığı vazifesini yürüttüğü sırada ABD'de tutuklanan ve 28 ay cezaevinde kalan Borsa İstanbul (BİST) Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, 3N Medya Küme Başkanı Murat Kelkitlioğlu’na açıklamalarda bulundu.
Atilla, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Beştepe'de düzenlenen 29 Ekim resepsiyonunda sohbet ettiği Kelkitlioğlu'na ülkesinin suyunu, havasını, yemeklerini çok özlediğini söyledi.
28 ay ABD’de tutuklu kaldı. Tabir yerindeyse tek başına uğraş etti. Ve sonunda 23 Temmuz’da Türkiye’ye döndü. Halkbank eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla’dan bahsediyorum. Hatırlarsınız, Atilla kısa müddet evvel Borsa İstanbul’un Genel Müdürü oldu. (...)
?Kısa mühlet içinde adapte olduğunu, gereğince dinlendiğini, sevdikleri ile hasret giderdiğini ve artık çalışma vaktinin geldiğini belirten Atilla, ABD'de tutuklu bulunduğu müddet zarfında tekraren tek kişilik hücrede tutulduğunu ve birçok sefer hapishanesinin değiştirildiğini kaydetti:
"Belki göğüs göğüse değil lakin tam bir ruhsal harp yaşadık diyebilirim. Çok defa tek kişilik hücrelerde kaldım. Daha sonra da iki kişilik hücrelere aldılar. Aslında Türkiye’deki üzere koğuş sistemi yok ABD’de. İki kişilik hücrelere aldıklarında da buralarda çok fazla tutmadılar beni. Sık sık hapishane değiştirdim.
Birileriyle dostluk kurmamı engellemeye çalıştılar. Bu nedenle hapishane hapishane dolaştım. Avukatlarımla görüşmek bile çok zordu. Özcesi anlayacağınız psikolojik baskıya maruz kaldım."