iltasyazilim
FD Üye
Bıt Bıt Köfte ( Çankırı Lezzeti ) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 su bardağı un
*1 su bardağı ince bulgur
*1 yumurta
*Tuz
*Su
Sos için ;
*Sıvıyağ ( tercihen tereyağ )
*Salça
*Nane
*Pul biber
*Karabiber
*Sarımsaklı yoğurt
Bıt Bıt Köfte ( Çankırı Lezzeti ) Tarifi Yapılışı Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu lezzete bazı köylerde Paşa Köftesi de deniyor
Hamurumuzun kıvamını fotoğraflarda görebilirsiniz Tüm malzemeleri karıştırıp suyu yavaş yavaş ekleyerek katı bir hamur yoğuruyoruz Ben çok sık yaptığım için hamurumu buzluktan çıkarttım Geniş bir tepsiye un gezdiriyoruz Hamurumuzdan çok küçük parçalar kopartıp parmaklarımızla yuvarlıyoruz Şekli fotoğrafta paylaştım Yapması biraz zahmetli ama yemesi bir o kadar keyifli Yuvarladığımız hamurlar birbirine yapışmasın diye un serpebilirsiniz Ama çok unlamazsak pişince daha lezzetli oluyor Kaynayan suyun içine sıvıyağı ve tuz ekleyip makarna salıyor gibi hamurumuzu salıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz 1520 dakika pişirdikten sonra ocağımızı kapatıyoruz Sos için sıvıyağı salça ve baharatları bir tavaya koyup hazırlıyoruz Yoğurdumuzun içinede sarımsakları rendeliyoruz Tabaklara zevke göre sulu yada susuz bıt bıt köftelerimizden koyuyoruz Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosumuzu ekleyip, afiyetle yiyoruz*??
*3 su bardağı un
*1 su bardağı ince bulgur
*1 yumurta
*Tuz
*Su
Sos için ;
*Sıvıyağ ( tercihen tereyağ )
*Salça
*Nane
*Pul biber
*Karabiber
*Sarımsaklı yoğurt
Bıt Bıt Köfte ( Çankırı Lezzeti ) Tarifi Yapılışı Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu lezzete bazı köylerde Paşa Köftesi de deniyor
Hamurumuzun kıvamını fotoğraflarda görebilirsiniz Tüm malzemeleri karıştırıp suyu yavaş yavaş ekleyerek katı bir hamur yoğuruyoruz Ben çok sık yaptığım için hamurumu buzluktan çıkarttım Geniş bir tepsiye un gezdiriyoruz Hamurumuzdan çok küçük parçalar kopartıp parmaklarımızla yuvarlıyoruz Şekli fotoğrafta paylaştım Yapması biraz zahmetli ama yemesi bir o kadar keyifli Yuvarladığımız hamurlar birbirine yapışmasın diye un serpebilirsiniz Ama çok unlamazsak pişince daha lezzetli oluyor Kaynayan suyun içine sıvıyağı ve tuz ekleyip makarna salıyor gibi hamurumuzu salıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz 1520 dakika pişirdikten sonra ocağımızı kapatıyoruz Sos için sıvıyağı salça ve baharatları bir tavaya koyup hazırlıyoruz Yoğurdumuzun içinede sarımsakları rendeliyoruz Tabaklara zevke göre sulu yada susuz bıt bıt köftelerimizden koyuyoruz Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosumuzu ekleyip, afiyetle yiyoruz*??