Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bıt Bıt Köfte ( Çankırı Lezzeti )

Bıt Bıt Köfte ( Çankırı Lezzeti )

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bıt Bıt Köfte ( Çankırı Lezzeti ) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;

*3 su bardağı un
*1 su bardağı ince bulgur
*1 yumurta
*Tuz
*Su

Sos için ;

*Sıvıyağ ( tercihen tereyağ )
*Salça
*Nane
*Pul biber
*Karabiber
*Sarımsaklı yoğurt

Bıt Bıt Köfte ( Çankırı Lezzeti ) Tarifi Yapılışı Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu lezzete bazı köylerde Paşa Köftesi de deniyor
Hamurumuzun kıvamını fotoğraflarda görebilirsiniz Tüm malzemeleri karıştırıp suyu yavaş yavaş ekleyerek katı bir hamur yoğuruyoruz Ben çok sık yaptığım için hamurumu buzluktan çıkarttım Geniş bir tepsiye un gezdiriyoruz Hamurumuzdan çok küçük parçalar kopartıp parmaklarımızla yuvarlıyoruz Şekli fotoğrafta paylaştım Yapması biraz zahmetli ama yemesi bir o kadar keyifli Yuvarladığımız hamurlar birbirine yapışmasın diye un serpebilirsiniz Ama çok unlamazsak pişince daha lezzetli oluyor Kaynayan suyun içine sıvıyağı ve tuz ekleyip makarna salıyor gibi hamurumuzu salıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz 1520 dakika pişirdikten sonra ocağımızı kapatıyoruz Sos için sıvıyağı salça ve baharatları bir tavaya koyup hazırlıyoruz Yoğurdumuzun içinede sarımsakları rendeliyoruz Tabaklara zevke göre sulu yada susuz bıt bıt köftelerimizden koyuyoruz Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosumuzu ekleyip, afiyetle yiyoruz*??

858,498Konular
982,060Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt