Bitcoin ve Kripto Para Borsası Coinbase’den Zach Segal, Twitter’da bir gönderi paylaşarak, Bitcoin’in (BTC) 2009 yılında Hacker News’ta nasıl yorumlar aldığından bahsetti.
Bir ekran imgesi paylaşan Segal, Bitcoin’in 2009 yılında birinci Hacker News sunumunda yalnızca 5 olumlu oy ve 3 yorum aldığını lisana getirdi. O yorumların ana kanısı ise şu formdaydı:
- Bu asla işe yaramayacak.
- Bu dünyayı değiştirebilir.
- Anlamadım.
Segal, o vakitten bu vakte geçen 10 yılı süratlice ileri sardığımızda durumun ne kadar değiştiğini, artık kripto para ünitesinin piyasa bedelinin neredeyse 1 trilyona ulaştığını ve bundan alınacak dersler olduğunu lisana getirdi.
Yorumların Ayrıntıları
Pekala bahsi geçen bu yorumlarda tam olarak hangi sözler kullanıldı? Gelin birlikte bakalım:
- Bu son derece sempatik bir fikir lakin katiyen insanların bu para ünitesine inanması mümkün değil.
- Olağanüstü, bu nihayet sakinliği sona erdirebilir. Dijital ortamda çalışan ve yaşayan beşerler, mecburî çevrimdışı vergiler yerine dijital para kullanmalı ve bağışlarla diğerlerine yardım etmelidir.
- Bunun mantığına başımı vermede sorun yaşıyorum.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.