Ticaret efsanesi ve grafik uzmanı Peter Brandt, yeni tahminlerini paylaştı. Usta analist, bu yıl sona ermeden önce büyük bir Bitcoin patlaması öngörüyor.
Peter Brandt: 200.000 dolar ve üzeri bu piyasanın göreceği seviye
Real Vision Finance ile yeni bir röportajda Peter Brandt, Bitcoin‘in 56.000 dolarlık mevcut fiyatından yaklaşık %260 oranında patlayabileceğini söyledi. Deneyimli analiste göre, mevcut logaritmik grafikler, Bitcoin’in yukarı doğru büyük hareketinden hemen önce 2017 boğa piyasasında olduğu gibi görünüyor. Peter Brandt konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Bence, 2017’de Bitcoin’in son yükselişi görmeden önce bir veya iki ay boyunca döndüğü orta nokta duraklamadayız. 2015 ila 2017 boğa piyasasının orta noktasının yaklaşık yarısı olduğunu fark edeceksiniz veya toplam hareketin %60’ı. Bu doğruysa, bu fiyat seviyesinin türünü gösterir… Bu grafik yorumlaması doğruysa, 200.000 dolar ve üzeri bu piyasanın göreceği seviye.

Peter Brandt ayrıca Bitcoin’in fiyat hareketinin emsalsiz olduğunu iddia ediyor. Analist, kripto paranın meteorik yükselişine dikkat eden herkesin tarihe şahit olduğunu da vurguluyor. Peter Brandt konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Birisi bana hayatım boyunca sadece parabolik bir ilerleme değil, aynı zamanda sadece aritmetik ölçekte değil, aynı zamanda log ölçeğinde dört parabolik ilerleme de deneyimleyecek bir piyasa olacağını söyleseydi, hayatıma bahse girirdim. Buna karşı… Bu inanılmaz. İnsanlar, daha önce gördüğümüz hiçbir şeye benzemeyen bir piyasa ilerlemesi gördüğümüzü fark etmeden, günlük hareketlere ve günlük Bitcoin anına kapılıyorlar. On yıllık bir süre boyunca log ölçeğinde dört parabolik ilerlemeye sahip olmak duyulmamış bir şey. Herhangi bir varlığın veya bundan geçmiş herhangi bir emtianın fiyat grafiğini bulması için herkesi zorlardım. Yani gerçekten tarihe tanık oluyoruz. Bu, yapım aşamasında tarih, bu tarih kitaplarının üzerine yazılacağı bir şey. Analiste göre, böyle bir durumdan geçen bir pazara katılabilmek inanılmaz. Bu gerçekten muhteşem, bu muhteşem bir yolculuk ve Bitcoin’e dahil olan herkes gerçekten tarihe tanıklık ettiklerini bilmeli.

Tecrübeli trader, Bitcoin’in varlıklarına bakışını temelden değiştirdiğini ortaya koyuyor. Peter Brandt artık servetini dolar cinsinden değil, BTC ile ölçüyor. Peter Brandt konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:
Zihniyetim gerçekten değişti. Bitcoin, zamanın bir noktasında tüm servetimi koymak istediğim yer. Gerçekten çok farklı bakıyorum, çünkü bir trader olarak amacım daha fazla ABD doları biriktirmekse, şimdi bu bana yanlış hedefim olduğunu söylüyor. Çünkü dünyada en çok değer kaybeden varlık ABD doları… Dolayısıyla, bir ticaret olarak Bitcoin’den bir servet ölçüsü olarak Bitcoin’e geçme açısından zihniyetim son bir yıl içinde gerçekten değişti.