Bitki Çayınızı Porselen Demlikte Demleyin! bitki çayı nasıl hazırlanır, porselen demlikte bitki çayı, bitki çayı hazırlama Sevgili melekler, sağlık durumu açısından yararları göz önüne alınarak tükettiğimiz bitki çaylarını da hazırlamanın püf nokatları ve uyarı edilecek hususular bulunuyor Sırf dinç diye hatalı şekillerde hazırlanıp, uygunsuz miktarlarda tüketilen bitki çayları sağlığa yarar değil hasar veriyor Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Münevver Sökmen, bitkilerin doğrudan doğruya dere olarak tüketilmesi esnasında ast etkiler görülebileceğini söyledi ve ekledi: Bitki çayları porselen demlikte demlenmeli! 24898 24898 bitkicayiniziporselendemliktedemleyin5c504021a28bcbitkicayiniziporselendemliktedemleyin5c504021a28bc 160 247 porselendemlikjpg24898 Bitki Çayınızı Porselen Demlikte Demleyin! porselendemlikjpg24898 Bitki Çayınızı Porselen Demlikte Demleyin! Bitkilerin çoğu maddeyi bünyesinde barındırdığı için zorunlu tesiri içeren madde yanında öteki maddelerin de vücuda alındığını gösteren Sökmen, “Bu koşul ast etkilere niçin olabilir Hap sanayisindeki kasıt gerekli maddelerin ayrıştırılarak etken maddenin ortaya çıkarılıp kullanılmasıdır Tedavi amacı ile kullanılan maddelerin doz ayarı ve bitki seçimi de fazla önemlidir dedi Sökmen, bitki çaylarının hazırlanacağı demlik veya fincan seçiminin de manâlı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bitki çaylarını hazırlarken kaliteli porselen demlik ya da fincan seçim edilmelidir Bilhassa uçucu bileşenlere sahip bitki çaylarının hazırlanmasında kapaklı fincan kullanılması önerilir Porselen demliğe önce çayını yapacağınız bitkiyi koyun ve üzerine zorunlu miktarda su ekleyin Çoğunlukla bir tatlı kaşağı kuru ya da bir avuç taze bitki için dörtte bir litre su uygulamak gerekir Keyfi içilecek nehir, kaynatılmış suya daldırmak suretiyle bekletilip içilebilir Şifa amacıyla kullanılacak çayın ise bitkilerin şifalı kimyasallarını ayırıp suya karışması için daha uzun vakit yani yaklaşık 15 dakika bekletilmesi gerekir Günde 3 fincandan pozitif içmeyin Prof Dr Sökmen, kök ve dallar için kaynatarak demlemenin daha yerinde olduğunu, suyun birkaç kez kaynatılmasının ise içindeki mineralleri değiştirdiği için çayın kalitesini olumsuz etkileyeceğini belirtti Bitki ve parçalarının kullanıma uygun ayla getirilmesinin uzmanlık konusu olduğuna da dikkati çeken Sökmen, “Tümör insan bünyesine tarafından öbür etkiler gösterir, bu yüzden bir takım kullanıcılara yardımsever olabileceği gibi bir başkasına ters etki yapabilir Bitki çayları bir hastalığın tedavisine karşın olarak ya da hastalıktan korunmak amacıyla kullanılabilir oysa herhangi bir rahatsızlığın uzman kişilerce tedavi şekli belirlenmelidir diye konuştu Sökmen, bitki çaylarının pozitif içilmesinin zararlı olduğuna da dikkat çekici ederek, “Bitki çaylarının tıbbı hap gibi düşünülmemesi, günde 3 fincandan fazla içilmemesi gerekir Bitki çayları iki saat içinde tüketilmelidir, yahut bakteri üretebilir dedi Genişletmek için tıkla