Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bitki ve hayvanları ortak özelliklerini araştırınız

0
110

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Çevremizdeki orman, deniz, göl ve bahçe gibi öbür ortamlarda o kadar fazla canlıya rastlayabiliriz Bitki ve hayvanlar aynı canlılık özelliği gösterir Örneğin her iki canlı grubu da büyür, gelişir, boşaltım ve solum yapar Oysa bitki ve hayvanlar, canlılık özellikleriyle ilgili inşa ve organlar bakımından çeşitlilik gösterir Bitki ve hayvanları canlılık özellikleri bakımında karşılaştırabiliriz
Bütün canlı varlıklarda bulunan özelliklere de canlıların iki taraflı özellikleri denir Bu özellikler 8 grupta incelenir:
1 Canlılar hücrelerden oluşur
2 Canlılar beslenir
3 Canlılar solunum yapar
4 Canlılar hareket eder
5 Canlılar büyür ve gelişir
6 Canlılar uyarıcılara tepki gösterir (irkilir)
7 Canlılar ürer *

Similar threads

Bitki ve hayvanları ortak ozelliklerini araştırınız Cevremizdeki orman, deniz, gol ve bahce gibi değişik ortamlarda pek cok canlıya rastlayabiliriz Bitki ve hayvanlar benzer canlılık ozelliği gosterir Orneğin her iki canlı grubu da buyur, gelişir, boşaltım ve solum yapar Ancak bitki ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
169
canlıların ortak özellikleri Bütün canlı varlıklarda bulunan özelliklere de canlıların iki taraflı özellikleri denir Bu özellikler 8 grupta incelenir: 1 Canlılar hücrelerden oluşur 2 Canlılar beslenir 3 Canlılar solunum yapar 4 Canlılar boşaltım yapar 5 Canlılar hareket eder 6 Canlılar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Canlıların Ortak Özellikleri Canlıların Müşterek Özellikleri Kısa Bilgi Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir Dünya üstünde yaşayan canlıların, ot gibi yaşama ve hayvanlar almak üzere 2 bakımda incelenir Bu canlıların temel iki taraflı özellikleri vardır Hücresel Yapısı : Bütün canlılar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Canlıların özellikleri Canlıların farklılıkları 1 Canlılar hücrelerden oluşur 2 Canlılar beslenir 3 Canlılar solunum yapar 4 Canlılar boşaltım yapar 5 Canlılar hareket eder 6 Canlılar büyür ve gelişir 7 Canlılar uyarıcılara tepki gösterir (irkilir) 8 Canlılar ürer *
Cevaplar
0
Görüntüleme
325
canlıların ortak ozellikleri Butun canlı varlıklarda bulunan ozelliklere de canlıların ortak ozellikleri denir Bu ozellikler 8 grupta incelenir: 1 Canlılar hucrelerden oluşur 2 Canlılar beslenir 3 Canlılar solunum yapar 4 Canlılar boşaltım yapar 5 Canlılar hareket eder 6 Canlılar buyur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
206
858,474Konular
981,222Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt