Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bitkiler ve baharatlar

Bitkiler ve baharatlar
0
126

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Bitkiler ve baharatlar birinci gerçek fonksiyonel besinler ( sıhhati geliştirici , tedavi edici ) olarak kabul edilebilir . Binlerce yıldır yetiştirilirler ve tıbbi tasarruflarının uzun bir geçmişi vardır . Günümüz araştırmacıları bu mutfak kaynaklarının tüketicilerin sağlıklı diyet tüketimine şekersiz , yağsız , kalorisiz lezzet ekleyerek ve sağlıklı fitonutrientlerden varlıklı antioksidanlar sağlayarak yardımcı olabileceğini kanıtlamaya başlıyor .

Bitki / Baharat

Potansiyel sıhhat yararları

Önerilen tasarruf yerleri

Fesleğen

Antioksidan , inflamasyonları azaltır .

Akdeniz ve Asya şekli mutfakta : domatesle , pesto sos için , salatalar , soslar , çorbalara serpiştirmek için , sebzeler ve pişmiş yemekler

Al biber ( chili biberi )

Antioksidan , kilo idaresinde metabolizmanın hızlanmasında tesirlidir .

Asya , Akdeniz , Afrika , Latin esintili yemeklerde : et , tavuk , deniz eserleri , marine tasarrufunda , makarna sosları , güveç , daldırma soslar ve köriler , çorbalar , salatalar

Kişniş

Antioksidan , sindirime yardımcıdır .

Asya, Ortadoğu, Latin ve Meksika biçimi yemekler: pişmiş yemekler, soslar, daldırma soslar, salatalar, çorbalar, kabuklu deniz eserlerinde

Dereotu

Antioksidan , antimikrobiyal

Akdeniz ve Amerikan biçimi mutfak: deniz eserleri ile , daldırma soslar, patates salata, sebzeler , tavuk, çorbalar ve marine soslar.

Sarımsak

Antioksidan , kolesterol ve kan basıncını düşürür . HDL kolesterolü ( düzgün kolesterol ) , bağışıklığı arttırır , pıhtılaşmayı sağlar , serebral yaşlanmayı ( beyinsel ) önler .

Yerküre mutfağı : et, deniz eserleri, kümes hayvanları, Tavada: Soslar, salatalar, pilavlar , güveç birebir vakitte yavaş pişmiş yemek ve etler, Topingler (bruschetta) ve sebzeler , fasulye, tofu.

Zencefil

Antioksidan , diz osteoartiritlerini güzelleştirmeye yardımcı , antimikrobiyal , bağışıklığı güçlendirir , bulantı ve kusmayı köstekler , anti – inflamatuar ( iltihap önleyici )

Asya üslubu mutfağı, et, deniz eserleri, kümes hayvanları, kızartma, köriler: soslar, reçel ve tatlılarda , meyve smoothielerde , çay , çorbalar, sebzeler, kakao, meyveler , tofu .

Limon otu

Antioksidan ,kanser aksisi , anti – inflamatuar ( iltihap önleyici )

Asya şekli mutfağı, deniz eserleri, karides, tavuk , kızartmalar , çorbalar , köriler ve pirinç yemekleri , noodle, tofu , muhallebi.

Keklikotu

Antioksidan , antimikrobiyal

Akdeniz biçimi mutfak , et, balık, kümes hayvanları: zerzevat ile tasarrufu, ekmek, salata sosu, makarna, marine soslar

Maydanoz

Antioksidan , antimikrobiyal

Yerküre mutfağı: patates yahut makarna salataları ile , etler, sebzeler, kabuklu deniz eserleri ve deniz eserleri ile çiğ yahut pişmiş tasarrufu
Hayatınıza baharat katın ! Yemeklerdeki tuz , yağ ve şeker ölçüsünü azaltarak farklı bitki ve baharatları deneyin . Yeni tat ve lezzetlerle daha çokça keyif aldığınızı hissedeceksiniz.

Sızma zeytinyağ ve limon suyuna ince kıyılmış sarımsak ve fesleğen ekleyerek besleyici ve lezzetli bir salata sosu yapın .

Salatalarınıza ve sandviçlerinize kişniş , nane , fesleğen , frenk soğanı ekleyin .

Tavuk göğüslerinizi limon suyu , kurutulmuş kekik ve biberiye ile marine etmeyi deneyin . Yağsız etlerinizi köri tozu ile lezzetlendirin .

Çorba ve salatalarınıza kimyon , rezene tohumu üzere baharatlar serpin .

Omletinizi maydanoz ve frenk soğanı ile lezzetlendirin.

Limon otu ve nane ile birlikte çayınızı demlenmeye bırakın.

Kahvaltıda yulaf ezmesine yahut tam tahıllı bir dilim kızarmış ekmek üstüne tarçın ve hindistan cevizi serpin .

En sevdiğiniz makarna yemeğinize taze yahut kuru bitkiler ekleyin .

Meyvelerinizi tarçın ve vanilya ile pişirip tüketebilirsiniz .

 
858,497Konular
982,544Mesajlar
30,281Kullanıcılar
BynuriSon üye
Üst Alt