iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Hamuru İçin;
5 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı ılık su
1, 5 su bardağı kadar un
İç Harcı İçin;
4 adet kuru soğan
1 kg kıyma
1 tatlı kaşığı biber Salçası
1 tatlı kaşığı domates Salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
12 kase reyhan
Hazırlanışı
Soğan temizlenir yıkanır ve küp küp doğranır Tencereye bırakılır biraz kavrulduktan sonra kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir Salça tuz ve pul biber eklenir karıştırılır biraz daha kavrulur Kıyma ve soğan piştikten sonra ocaktan alınır reyhan ve karabiber eklenip tekrar karıştırılır Soğuması için bir kenara bırakılır Ve hamur hazırlanır
Köftelik bulgur geniş bir kaba bırakılır üzerine tuz eklenip su ile ıslatılır yarım saattir kadar öyle beklenir üzerine irmik ve bir yumurta eklenir yoğrulur ( irmik ve yumurta hamurun iyice kendini tutması için kullanılır) istenilen hamur elde edildiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır içi açılır ve harçtan içine bırakılıp kapatılır
Bittikten sonra pişme işlemine geçilir Tencerede su kaynatılır ve teker teker köfteler kaynar suyun içine bırakılır 10 dkya kadar pişirilir tabaklara bırakılır üzerine isteğe göre yağ dökülüp servis edilir
Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Hamuru İçin;
5 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı ılık su
1, 5 su bardağı kadar un
İç Harcı İçin;
4 adet kuru soğan
1 kg kıyma
1 tatlı kaşığı biber Salçası
1 tatlı kaşığı domates Salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
12 kase reyhan
Hazırlanışı
Soğan temizlenir yıkanır ve küp küp doğranır Tencereye bırakılır biraz kavrulduktan sonra kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir Salça tuz ve pul biber eklenir karıştırılır biraz daha kavrulur Kıyma ve soğan piştikten sonra ocaktan alınır reyhan ve karabiber eklenip tekrar karıştırılır Soğuması için bir kenara bırakılır Ve hamur hazırlanır
Köftelik bulgur geniş bir kaba bırakılır üzerine tuz eklenip su ile ıslatılır yarım saattir kadar öyle beklenir üzerine irmik ve bir yumurta eklenir yoğrulur ( irmik ve yumurta hamurun iyice kendini tutması için kullanılır) istenilen hamur elde edildiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır içi açılır ve harçtan içine bırakılıp kapatılır
Bittikten sonra pişme işlemine geçilir Tencerede su kaynatılır ve teker teker köfteler kaynar suyun içine bırakılır 10 dkya kadar pişirilir tabaklara bırakılır üzerine isteğe göre yağ dökülüp servis edilir
Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.