iltasyazilim
FD Üye
Soğan 3 orta boy
Kıyma (yagsız, iki kez çekilmiş) 2 su bardağı
Sıvı yağ 14 su bardağı
Yumurta 1 adet
Pirinç 13 su bardağı
Kırmızı biber 12 tatlı kaşığı
Su 3 12 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Nar 12 orta boy
Kara Biber 12 tatlı kaşığı
Bulgur (köftelik) 2 13 su bardağı
Yapılışı
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağın yarısı ile birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 78 dakika öldür Pirinci yıka, soğana ekle bir iki kez çevir, 34 su bardağı sıcak su ve 12 tatlı kaşığı tuz koy, karıştır kaynayınca ateşi kıs, suyunu çekene değin 1015 dakika pişir ocağı kapat Nar taneleri ve kara biberi ekle, karıştır Bulguru geniş bir kaba koy, üzerine 1 su bardağı soğuk su serperek ıslat, 10 dakika üzeri kapalı olarak beklet Kıyma, yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip elastik bir yapı kazanıncaya değin, yaklaşık 1520 dakika yoğur Üzerine kurumaması için nemli bir bez ört Hamurdan eli ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopar, yuvarla Eli hafif ıslatarak ortalarını çukurlaştır, kenarlarını baş ve işaret parmakları arasına al, döndürüp hafifçe bastırarak kalınlığı 2 milimetre olacak şekilde incelt İçlerine hazırlanan pirinçli karışımdan koy, kaynat, üzerine süzgeci yerleştir, kapat Köfteleri delikli süzgece al Tencereye kalan suyu ve tuzu koy, kaynat, üzerine süzgeci yerleştir, kapağı kapat Kaynayan suyun buharı ile köfteleri 2530 dakika haşla Servis tabağına al Haşlama suyuna kalan yağ ve kırımızı biberi koy, kaynat ve köftelerin üzerine gezdir
Kıyma (yagsız, iki kez çekilmiş) 2 su bardağı
Sıvı yağ 14 su bardağı
Yumurta 1 adet
Pirinç 13 su bardağı
Kırmızı biber 12 tatlı kaşığı
Su 3 12 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Nar 12 orta boy
Kara Biber 12 tatlı kaşığı
Bulgur (köftelik) 2 13 su bardağı
Yapılışı
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağın yarısı ile birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 78 dakika öldür Pirinci yıka, soğana ekle bir iki kez çevir, 34 su bardağı sıcak su ve 12 tatlı kaşığı tuz koy, karıştır kaynayınca ateşi kıs, suyunu çekene değin 1015 dakika pişir ocağı kapat Nar taneleri ve kara biberi ekle, karıştır Bulguru geniş bir kaba koy, üzerine 1 su bardağı soğuk su serperek ıslat, 10 dakika üzeri kapalı olarak beklet Kıyma, yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip elastik bir yapı kazanıncaya değin, yaklaşık 1520 dakika yoğur Üzerine kurumaması için nemli bir bez ört Hamurdan eli ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopar, yuvarla Eli hafif ıslatarak ortalarını çukurlaştır, kenarlarını baş ve işaret parmakları arasına al, döndürüp hafifçe bastırarak kalınlığı 2 milimetre olacak şekilde incelt İçlerine hazırlanan pirinçli karışımdan koy, kaynat, üzerine süzgeci yerleştir, kapat Köfteleri delikli süzgece al Tencereye kalan suyu ve tuzu koy, kaynat, üzerine süzgeci yerleştir, kapağı kapat Kaynayan suyun buharı ile köfteleri 2530 dakika haşla Servis tabağına al Haşlama suyuna kalan yağ ve kırımızı biberi koy, kaynat ve köftelerin üzerine gezdir