Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bitter cikolata diş curuklerini onluyor

Bitter cikolata diş curuklerini onluyor
0
86

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Ordu Ziraat Fakultesi Gıda Muhendisliği Bolumu oğretim gorevlisi Dr Atilla Yılmaz, gunde yaklaşık 100 gram fındığın doğrudan veya farklı besin maddeleriyle birlikte tuketilmesinin cok faydalı olduğunu soyledi
Yılmaz, fındığın, bileşiminde bulunan yağ, karbonhidrat ve proteinden dolayı yuksek kalorili bir enerji kaynağı olduğunu belirterek, “aklaşık 100 gram fındıktaki proteinden sağlanan enerji, toplam enerjinin yuzde 117′sine eşittir dedi
Fındığın kolesterol seviyesini azalttığını ifade eden Yılmaz, şoyle konuştu:
Fındığın icerdiği linoleik asit, kandaki pulcukların cokelmesine ve damar ici daralmasına engel olmaktadır Fındık yağı, kalp ve damar hastalıklarının onlenmesinde, coklu doymamış yağ asitlerinin doymuş yağ asitlerine oranı bakımından diğer yağ ceşitlerine nazaran en uygun orana sahiptir
Fındığın protein miktarı yumurta ve tahıllardan yuksek, et ve baklagillere hemen hemen eşittir 100 gram ic fındıkla protein ihtiyacının yuzde 22′si karşılanabilmektedir Fındıkta en fazla bulunan arginin amino asidi, koroner kalp yetmezliği riskini onlemede kan damarlarının gevşemesinde rol alan bileşiklerin sentezine yardımcı olmaktadır
Fındıkta tuz oranının da az olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları soyledi:
“Ozellikle tuz bakımından duşuk beslenme programlarında ve yuksek tansiyonu olan hastalarda fındık tuketiminin fazla sorun olmayacağı da gorulmektedir Fındıkta sodyumun duşuk, magnezyum, kalsiyum ve potasyumun yuksek olması, vucutta kan basıncının duzenlenmesinde rol oynamaktadır Fındık, ozellikle kemik ve diş gelişmesi icin gerekli kalsiyumu sut urunleri, pekmez, asma yaprağı ve meyveler icerisinde de bademden sonra en fazla iceren meyvedir
Fındığın kansızlık, sindirim ve solunum sistemi hastalıklarının onlenmesinde de etkili olduğunu belirten Yılmaz, dengeli ve sağlıklı beslenme icin gunde yaklaşık 100 gram fındığın doğrudan veya farklı besin maddeleriyle birlikte tuketilmesinin cok faydalı olduğunu vurguladı
 

Similar threads

Bugunku yazımızda sizlere pestik hakkında merak ettiklerini sunmak istedikNedir pestil nasıl yapılır yararları nelerdir bilmek istiyorsanız yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz imagespestilnedirfaydalarinelerdir5adbabb9369bb Onceleri kışın tuketilmek icin pestiller kurutulur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
326
Cikolata bitkilerden elde edilmekte ve besin değeri oldukca yuksektir Yararı flavanol denilen, antioksidan gibi hareket eden maddeden gelmektedir Antioksidanlar serbest radikaller ile reaksiyona girerek daha sağlıklı olmamızı ve yaşlanma etkilerini en aza indirerek hayat standardımızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Yaz mevsiminde surekli halsizlik ve yorgunluktan yakınanlara, ‘Oğun sayılarını arttırmaları, surekli sıvı icmeleri, daha cok meyve yemeleri ve dondurma yerine dondurulmuş gıdaları tercih etmeleri’ oneriliyor Uzmanlar, gunde 56 kucuk oğun yenilmesi halinde, kişinin kendisini daha enerjik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Cin Projesi, Boston’da yapılan Hemşire Araştırmasının bulgu­larını acıklamamıza da yardımcı olmaktadır Bu araştırmada, yağ alımını azaltan Amerikalı kadınların goğus kanseri risk­lerinin azalmadığı gorulmuştur Oncelikle, az yağlı diyet uy­gulayanlar, kalorilerinin yuzde 29′unu yağlardan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Vucudumuzda 100′den fazla kimyasal tepkimede (enzimatik reaksiyonlar) kullanılan B6 vitamini, pek cok hastalığa karşı koruma sağlayan “antikor uretiminde onemli bir rol oynamaktadır B6 vitamininin diğer gorevleri arasında; norepinefrin ve serotonin norotransmiterlerinin (sinir taşıyıcısı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt