Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bitter Çikolata Mousse

Bitter Çikolata Mousse

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler:

250 grbitter çikolata

150 ml Süt

150 gr Toz şeker

15 gr toz jelatin veya 3 yaprak jelatin

150 gr Krema

Süslemek için;

1 portakal

Esmer şeker


Portakalı ½ cm kalınlığında bütün olarak kesin Fırın kağıdının üzerine dizinÜzerlerine bir parça esmer şeker serpin125 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin

Jelatin yaprak ise buzlu suda yumuşatın

Çikolatayı parçalara bölün ve ben mari usulü eritin(Tencerede kaynayan suyun üstüne ayrıca bir kap koyarak çikolataları içine koyun ve erimeye bırakınKabın kaynayan suya değmemesine dikkat edin)

Bir tencereye süt ile şekeri koyunKısık ateşte şeker eriyene kadar kaynatın

Eriyen çikolatayı ekleyinJelatini buzlu sudan çıkarıp sıkın ve karışıma ilave edin

Jelatin eriyene kadar karıştırmaya devam edinTamamen eridikten sonra biraz soğumaya bırakın

Bu arada kremayı iyice çırpın ve soğuyan çikolata karışımına spatula yardımıyla sufle yapar gibi yedirin( Sıcakken krema konursa söner)

Dilediğiniz boy kaplara koyarak buzdolabında e n az 23 saat bekletin

İyice soğuduktan sonra servis edin




Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt