iltasyazilim
FD Üye
Bitter Çikolatalı Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı nişasta
*4 ve 5 su bardağı arası un
Üzeri için,
*Pudra şekeri
*Bitter çikolata
Bitter Çikolatalı Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm arkadaşlar çok güzel bir kurabiye tarifi vereceğim inşallah geçelim tarife
İlk olarak çok yumuşamış margarini bir kaba alarak üzerine sıvı yağ ve pudra şekerini ekleyerek iyice yoğuralım, daha sonra nişastayı ekleyerek tekrar karıştıralım arkasından unu ekleyerek kıvamını yoğurduktan sonra zaten anlarsınız Unu da ekleyerek çok iyi yoğurmanız lazım yoksa kurabiyeleriniz fırına girince yayılır ve bozulur Daha sonra fotoğraftaki gibi yarısını çikolatalı yarısını düz yapın yada hepsini çikolatalı yapın Ceviz büyüklüğünde hamurlar kopararak yuvarlak yapın ve bitter çikolataları üzerine batırın Diğer türlüde uzun şekiller yapıp hafif bastırın ve çatalla üzerlerini çizin ve bıçakla yan yan kesin, önceden ısıtılmış ama fazla sıcak olmayacak 160 derece fırında en az 15 em fazla 20 dakika arası pişirin Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz
*250 gram margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı nişasta
*4 ve 5 su bardağı arası un
Üzeri için,
*Pudra şekeri
*Bitter çikolata
Bitter Çikolatalı Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm arkadaşlar çok güzel bir kurabiye tarifi vereceğim inşallah geçelim tarife
İlk olarak çok yumuşamış margarini bir kaba alarak üzerine sıvı yağ ve pudra şekerini ekleyerek iyice yoğuralım, daha sonra nişastayı ekleyerek tekrar karıştıralım arkasından unu ekleyerek kıvamını yoğurduktan sonra zaten anlarsınız Unu da ekleyerek çok iyi yoğurmanız lazım yoksa kurabiyeleriniz fırına girince yayılır ve bozulur Daha sonra fotoğraftaki gibi yarısını çikolatalı yarısını düz yapın yada hepsini çikolatalı yapın Ceviz büyüklüğünde hamurlar kopararak yuvarlak yapın ve bitter çikolataları üzerine batırın Diğer türlüde uzun şekiller yapıp hafif bastırın ve çatalla üzerlerini çizin ve bıçakla yan yan kesin, önceden ısıtılmış ama fazla sıcak olmayacak 160 derece fırında en az 15 em fazla 20 dakika arası pişirin Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz