Bıttım sabunu ve faydaları arap sabunu faydaları bıttım sabunu faydaları arap sabununun bıttım forum çeşitleri Her yörenin nam salmış bazı özellikleri ve ürünleri vardır Siirt ilinin de kendine has çok özel bir sabunu var ve bu sabun çoğu derde deva birçok rahatsızlıklara ve hastalıklara iyi geliyor Hemen bu meşhur sabun ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere geçiyorum 1548774688 1548774688 bittimsabunuvefaydalari5c506d24b182abittimsabunuvefaydalari5c506d24b182a bittimsabunuvefaydalari5c506d24b182a Bıttım sabunu Siirt ilimizde yetişen özel Çitlembik yapraklarından elde edilen Çitlembik yağından yapılır Bıttım sabununun yararları: Saç dökülmesini ve kepeklenmeyi önler Antiseptik (mikrop öldürücü) özelliği olduğundan cilt hastalıklarının öyle çoğuna, egzamaya, mantara, ergenlik sivilcelerine, saç diplerindeki bere ve tahrişlere aleyhinde çok etkilidir Varisleri hafifletmek için kullanılır Gözenekleri açar Vücudu rahatlatır Doğal kabak lifi ile kullanılması nasihat edilmektedir %100 doğal ve bitkiseldir En Ince Ayrıntısına Kadar doğal ürünlerden üretildiğinden tabi etkisi yoktur Saçları besleyerek yumuşak ayla getirir Beyazlaşmış saçlara doğal zorlama verip zamanla siyahlaştırır El yapımıdır Saçları besler Saç dökülmesini önler id İnce ve kırılan saçları güçlendirir Saçlara yan parlaklık ve Canlı bir dış görünüş kazandırır Kuru saçları nemlendirir Saç diplerinde bakteri oluşumunu önler Kepek oluşumunu giderir Kaşıntıya iyi kazanç