Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Biyonik Gözde Mucize

Biyonik Gözde Mucize

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Biyonik Gözde Mucize

05052019 Cumartesi 12:22
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Bu Habere 4 Yorum Yapıldı
Bu Haber 9578 Defa Okunmuştur
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
12P 14P 16P 18P

İngiliz bilimadamları, retina rahatsızlığı yüzünden yıllardır, karanlıkta yaşayan Robin Millar ile Chris James'in dünyalarını biyonik gözle aydınlattı

Bilim dünyası görme engellilere çare arıyor; biyonik göz araştırmaları umut veriyor

İngiliz Chris James ile Robin Millar benzer bir kaderi paylaşmışlardı İkisi de retinalarındaki rahatsızlık sebebiyle görme kabiliyetini kaybetmişlerdi

İkisinin de karanlık dünyasına biyonik göz mucizesiumut oldu Operasyonla, beyinlerindeki görme merkezine, dijital çip yerleştirildi

Ve hem James, hem de Robin, çipe yerleştirilen bin 500 piksel çözünürlüklü kamera sayesinde, görme engelini kısmen aştı

Kısmen, çünkü henüz nesneleri karartı halinde ve siyahbeyaz olarak görebiliyorlar Doktorlar, zaman içinde beynin görmeyi yeniden öğreneceğini ve cisimleri daha net görebileceğini belirtiyor

25 YIL SONRA GÖRDÜ

Bir zamanlar Sade ve Randy Crawford gibi ünlü müzisyenlerle çalışan yapımcı Robin Millar, 25 yıl sonra yeniden görmeye başladı

Millar, Benim ve araştırma ekibi için en büyük sürpriz, çipin devreye sokulmasından iki gün sonra beynimin yıllardır uyuyan bir bölümü yeniden devreye girmiş, uyanmış gibi oldudiyor

Millar'ın görüş kabiliyeti artarken, operasyondan önce hiçbir şey görmeyen James'in hayalleri gerçek oldu

James, Yıllardır hep yeniden görmeyi hayal ediyordum Şimdi çok net olmasa da etrafımı görebiliyorum Ve bu kapkaranlık bir dünyada olmaktan çok daha iyi bir şeydiye konuştu

Biyonik göz konusundaki çalışmalarını aralıksız sürdüren bilim dünyası operasyonları yaygınlaştıracak ve daha etkili hale getirecek çözüm arayışında

858,496Konular
981,720Mesajlar
29,792Kullanıcılar
Üst Alt