Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biz Müslümanlar Neden Böyle Olduk?

Biz Müslümanlar Neden Böyle Olduk?
0
175

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Arkadaşlar bu yazımda islam dünyasının yüzyılımızda içinde bulunduğu durumu önce ortaya dökmek ve bu durumun sebebplerini biraz analiz etmek istiyorum
İSLAM DÜNYASI NE DURUMDA?
Maalesef müslümanlar bin parçaya bölünmüş, müslümanların bölünmesi yetmiyormuş gibi aynı etnik kökenden olan müslümanlar ( araplar mesela ) bir çok parçaya bölünmüştür İlginç olan bu arap ülkelerinin burunlarının dibinde hem dindaş hemde ırkdaşları resmen katledilirken seslerini çıkarmadan kulaklarını tıkayarak durumu izlemek zorunda kalmasıdır
Bugün bütün müslüman ülkelerde genel bir FAKİRLİK hakim Zengin müslüman ülke de var Ama ne zengini? PETROL zengini Bu petrol bitince fakir müslüman ülkeler kervanına katılacağından şüpheniz olmasın Bütün müslüman ülkelerde görülen ortak özellik fakirliğin yanında gelir dağılımındaki adaletsizliktir Hemen hemen her müslüman ülkede üç beş zengin ( kral emir vs ) ülke kaynaklarının çok büyük bir kısmını tek başına kontrol etmekte diğerleri fakru zaruret içinde yaşamaktadır
Müslüman ülkelerin başı sürekli darbelerle, askeri cuntalarla , desptotlarla derttedir Her nedense bir türlü bunlardan kurtulamamaktadır
Fakat en ilginci de şudur: Bugün insanlığın vazgeçemeyeceği, sağlık, iletişim, ulaşım, gıda, elektronik, yazılım , makina vs alanların hiçbirinde bir müslüman devletin imzasını göremiyoruz : Mesela Araba üretiminde Mercedes, Wolksvagen,Audi, Ford, Fiat, Honda gibi onlarca dev firmanın arasında bir tek müslüman markası yok Bir tek ilacın üzerinde müslüman tarafından yapılmış olduğuna dair bir şey görmedim 30 yıldan beri bir tane hastalığa bir müslüman ülkede yetişmiş doktorun çare bulduğunu görmedim (müslüman doktorun değil)
Çağımız bilgi iletişim çağı olarak bilinir ancak bilgi ve iletişim alanında bir tek müslüman işletim sistemi, bir tek müslüman veritabanı programı , bir tek müslüman ulusalarası yazılımı görmedim Evimde kullandığım elektronik araçların hiçbirini bir müslüman icat etmedi
Bir müslüman ülkenin herhangi bir savaş aracı yaptığını görmedim
peki NEDEN?
NEDEN MÜSLÜMANLAR HEP EN GERİ, EN FAKİR, EN GÜÇSÜZ???
BİZE HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ BU DÜNYA İÇİN ÇALIŞ DENMEDİ Mİ? NEDEN SADECE YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ ÖBÜR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIRKEN TERAZİNİN DİĞER TARAFINI BOŞ BIRAKIYORUZ?
Biz hep böyle miydik ? Hayır Ortaçağda şu anki durumun tersi söz konusuydu Müslümanlar zenginken gayri müslimler fakirdi Avrupa'dan ve dünyanın her yerinden Bağdat'a insanlar ilim tahsil etmeye gelirdi Bizim İbni Sina'larımız, Farabilerimiz, İbni Haldunlarımız, Birunilerimiz vardı
Bu durumun günümüzdeki hale değişmesinin tek bir sebebi var:
TAASSUB

Gelin şöyle bir çıkarsama yapalım Taassubun olduğu özgür düşüncenin barınmasına imkan yoktur Özgür düşüncenin olmadığı yerde bilim gelişmez Bilimin gelişmediği yerde sanayi ve teknoloji gelişmez Sanayinin ve teknolojinin gelişmesi olmazsa para kazanılamaz Para kazanılamazsa güçlü olunamaz Güçlü olmazsan Başka bir Güçlü gelir seni Aynen Lübnanda olduğu gibi ezer
Ben müslümanların Ortaçağda olduğu gibi güçlü, zengin ve imrenilen insanlar olmasını istiyorum
Gelin kendimize bir özeleştiri yapalım İslam dünyasında özgür düşünceyi ve hoşgörüyü artılalım, bizim gibi düşünmeyen insanların hesabını Yüce Allah'a bırakalım Tüm gücümüzle tekrar eski günlerdeki gibi güçlü müslümanlar olmaya çalışalım

858,466Konular
981,166Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt