Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bize tacizci diyenleri şimdiden uyarıyorum

Bize tacizci diyenleri şimdiden uyarıyorum
0
46

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Bize tacizci diyenleri çoktan uyarıyorum TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Fon’un çalışmalarının bankacılık sektörünü rahatsız ya da taciz ettiği gibi yargıların haksız, kasti olduğunu ya da böyle düşünenlerin gelecekte TMSF’nin ilgi alanına girmeye aday olduklarına inanıyorum ve onları çoktan uyarıyorumdedi TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, TMSF’nin çalışmalarının, bankacılık sektörünü rahatsız, taciz ettiği gibi yargıların hileli veya kasıtlı olduğunu belirterek, Böyle düşünenlerin gelecekte TMSF’nin alaka alanına girmeye aday olduklarına inanıyorum ve onları şimdiden uyarıyorumdedi Ertürk, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) göre düzenlenen Türk Bankacılık SistemiVizyon 2023Kongresi’nde yaptığı konuşmada, TMSF’nin ödev ve sorumluluklarına değinerek, yaptıkları çalışmalarda, kimsenin yaptığının yanında kár kalmayacağını kullanmak istediklerini söyledi Kaide dışı işlemler TMSF’nin başlıca görevinin, usulsüzlükler, yolsuzluklar ve hırsızlıkların maliyetini altında çekmek olduğunu vurgulayan Ertürk, şöyle konuştu: Türk bankacılık sektörü TMSF’nin etkili çalışmaları ve verdiği mesajlarla istikrara kavuştu Türk bankacılık sektörü kural dışı işlem yapmanın kendisine koskocoman maliyetler getireceğini fark etti TMSF’nin işlevi kural dışı hareketlerin, topluma maliyetinin yüklenmesine mani olmaktır Bununla ilgili zorunlu mesajlar verilmiştir ve bu mesajlar alınmıştır Bu konudaki yargıları kuvvetle reddediyorum TMSF’nin çalışmalarının bankacılık sektörünü rahatsız, taciz ettiği gibi yargıların hileli veya kasıtlı olduğunu ya da böyle düşünenlerin gelecekte TMSF’nin alaka alanına girmeye namzet olduklarına inanıyorum ve onları çoktan uyarıyorumTehlike yönetimi Finans sektörün yabancı anapara için çekici hale geldiğini bildiren Ertürk, şunları söyledi: Bu konuda yerli tanıdık olmayan tartışmalarında laf konusu risklerin bankacılık sisteminin mülkiyetiyle fazla ilgili olduğunu düşünmüyorum Kredi politikalarının banka sahipliğiyle ilgili bir şart olduğuna inanmıyorum Son bir yılda derinleşen finansal kriz milletlerarası mali mimarinin ne kadar kırılgan ve öngörülemez olduğunu gösterdi Son yaşanan global kriz, risk yönetimi anlamında sona gelindiğini ve mevcut riskleri yönetmekte beceriksiz kalındığını gösteriyor En büyük korkutma parasal sistemin küresel yaygınlığı, karmaşıklığı ve adeta yönetilemez ışık halkası gelmesi Finansal alanda uluslararası düzenlemelerin eksik olması, hatta olmaması, denetimin daha aşağı yapısının dinç olmaması, mümkün yeni krizler için en ciddi tehditleri oluşturuyorBüyük krizin aktörleri yerli banka ve anapara sınıfıydı AHMET Ertürk, Türkiye’de TMSF’nin uğraştığı, herkese önemli maliyetler yükleyen büyük krizin aktörlerinin tümümün yerli bankalar ve yerli sermayedar sınıfı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: Aramak oysa sorun sermaye sahibinin kimliği değil, düzenlemelerin tatmin edici veya eksik olup olmamasıdır Düzenlemelerin adil ve eşit olup olmamasıdır Yapılan düzenlemelerle tanıdık olmayan bankaların da oluşturduğu sistem içinde gerekli kuralların konması ve zorunlu düzenlemelerin yapılması, bunun yerli sermayedarlar için de benzer objektiflikte ortaya konması halinde üzüntü edecek fazla pozitif bir sebep kalmayacakBaş harfleri aynı kalsın, adı değişsin TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun isminin değiştirilmesi önerisinde bulunacaklarını belirterek, TMSF’nin, baş harfleri tıpkı kalmak suretiyle Türkiye Mevduat Sigorta Fonu’na dönüşmesini öneriyorumdedi Ertürk, TMSF’nin tasarruf mevduatını kapsadığını hatırlatarak, dünyadaki gelişmenin artık sigortacılığı yalnızca tasarruf mevduatı ile kısıtlamak yerine kapsamının daha da genişletilmesi yönünde olduğunu söyledi Ertürk, TMSF’ye verilen yetkilerin genişliğiyle ilgili tartışmaların data eksikliğinden doğduğunu düşündüğünü söyledi hurriyetcom  

858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt