Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bizim Kayıplarımız Var!

Bizim Kayıplarımız Var!
0
115

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Habîbi Edîb Efendimiz “Allah, gençliğini Hakk’a itaat yoluna bağlayan ve gayri meşrû şehvet peşinde olmayan genci pek beğenir buyurmuş ve bahtiyar bir gence bütün dünyevîlikleri unutturacak şu müjdeyi vermiştir: “Allah, kendini ibadete hasreden bir genci meleklerine gösterir; Kendisine has münezzehiyet ve mukaddesiyetiyle onunla iftihar eder ve ona şöyle der: Ey şehvetini Benim için bırakan genç! Ey gençliğini Bana adayan yiğit! Sen Benim nezdimde meleklerimin bazısı gibisin Şehvet gayyasına yuvarlanan, nefis cehennemine düşen, fuhuş, kumar, uyuşturucu gibi kâtillerin eline geçen her genç bizim kaybımız Elimizden geliyorsa, bize o kayıpları da arayıp bulmak, hiç kimsenin ebedî hüsranına razı olmamak ve herkese bir kurtuluş yolu göstermek için çabalayıp durmak düşüyor

Alıntıdır

Hasetçi, Güzelliklere Söven Bir Saldırgana Dönüşür

Haset, birkaç kişiye karşı çekememezlik hissi zamanla büyür, genişler; sonra da düşünce ve hissiyat ufkunu tamamen kuşatarak insanı bütün iyiliklere, güzelliklere sövüp sayan bir saldırgan hâline getirir Hatta bazen hâsid kimse, kıskandığı insanlar müslüman olmasına rağmen, her fırsatta onlara hakaretler savurur; sırf kıskançlığından ötürü ehli küfürle bir olup haset ettiği müminlere saldırır Kendi nefsine ait bir darlığın mahkumu olan böyle biri, ahseni takvime ait genişliği kat’iyen duyamaz ve iman atmosferinin gerçek rengini asla göremez

Alıntıdır

858,465Konular
981,155Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt