iltasyazilim
FD Üye
Blincik Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*4 su bardağı su
*13 yemek kaşığı*dolu un( kıvamına göre değişebilir, benim bardağımın ölçüsüne göre suda kıvamı on üç kaşıkla tutturdum)
*1 yumurta
*Zevke uygun tuz
*Tereyağ
*Sıvı yağ
İçliği;
*200 gram kıyma
*2 adet büyük kuru soğan
*Tuz
*Toz biber
Blincik Tarifi Yapılışı Azerbaycandan kucak dolusu sevgiler saygılar Sizlerle çok sevdiğim lezzeti paylaşmak istiyorum Asli rus mutfağından gelen farklı türlerde yapılan bir lezzet Ben babaannemden öğrendiğim çok kolay tarifi sizlerle paylaşmak istedim önce suyumuzu dökelim içine azar azar karıştırarak( çalarak) unumuzu dökelim( tam hell olmalı içinde duyun kalmasın ) yumurtamızı ve tuzumuzu da ilave edip çalmaya devam edelim Met gibi olacak Ne çok kalın ne sulu azacık parmağımızı batırınca meti kalacak parmağımızda Tamam şimdi yufka yapalım ,küçük tavamızı *kızdıralım önce tereyağından küçücük bir hisse alıp kızgın tavamıza alalım ,sonra tavamızı dönderelim her tarafına yayılsın sonra kepçe *yardımıyla yaptığımız karışımı döküp onu da tavamızı döndererek tavaya yayalım Ateşe bırakalım pişince tersini çevirelim Bir tarafını tam, bir tarafını hafif çiğ koyaraktan kızartıp, yufka elde edip( yufkalar tavanın boyuna göre değişir) bir kenara yığalım
İçi için*Bir kazanda kıymamızı ve kıyma yaptığımız soğanı önce üzerine üstünü örtecek kadar su döküp pişirelim Suyu tam çekilince üzerine tuz, biber döküp sıvı yağda ilave edip güzelce kızartalım
Yaptığımız yufkaların tam pişmiş tarafına içliğimizi koyalım Dört taraftan katlayıp Bol sıvı yağda güzelce kızartalım iki tarafını da Yağını aldırıp *servis ede bilirsiniz Yoğurtla mükemmel tat veriyor Afiyet olsun :**
*4 su bardağı su
*13 yemek kaşığı*dolu un( kıvamına göre değişebilir, benim bardağımın ölçüsüne göre suda kıvamı on üç kaşıkla tutturdum)
*1 yumurta
*Zevke uygun tuz
*Tereyağ
*Sıvı yağ
İçliği;
*200 gram kıyma
*2 adet büyük kuru soğan
*Tuz
*Toz biber
Blincik Tarifi Yapılışı Azerbaycandan kucak dolusu sevgiler saygılar Sizlerle çok sevdiğim lezzeti paylaşmak istiyorum Asli rus mutfağından gelen farklı türlerde yapılan bir lezzet Ben babaannemden öğrendiğim çok kolay tarifi sizlerle paylaşmak istedim önce suyumuzu dökelim içine azar azar karıştırarak( çalarak) unumuzu dökelim( tam hell olmalı içinde duyun kalmasın ) yumurtamızı ve tuzumuzu da ilave edip çalmaya devam edelim Met gibi olacak Ne çok kalın ne sulu azacık parmağımızı batırınca meti kalacak parmağımızda Tamam şimdi yufka yapalım ,küçük tavamızı *kızdıralım önce tereyağından küçücük bir hisse alıp kızgın tavamıza alalım ,sonra tavamızı dönderelim her tarafına yayılsın sonra kepçe *yardımıyla yaptığımız karışımı döküp onu da tavamızı döndererek tavaya yayalım Ateşe bırakalım pişince tersini çevirelim Bir tarafını tam, bir tarafını hafif çiğ koyaraktan kızartıp, yufka elde edip( yufkalar tavanın boyuna göre değişir) bir kenara yığalım
İçi için*Bir kazanda kıymamızı ve kıyma yaptığımız soğanı önce üzerine üstünü örtecek kadar su döküp pişirelim Suyu tam çekilince üzerine tuz, biber döküp sıvı yağda ilave edip güzelce kızartalım
Yaptığımız yufkaların tam pişmiş tarafına içliğimizi koyalım Dört taraftan katlayıp Bol sıvı yağda güzelce kızartalım iki tarafını da Yağını aldırıp *servis ede bilirsiniz Yoğurtla mükemmel tat veriyor Afiyet olsun :**