Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Mayıs'ta toparlandı

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Mayıs'ta toparlandı
0
62

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
85
2255672_720x360.jpg

Endeksin detaylarına bakıldığında, endeksteki artışın temelde Türkiye ekonomisinin 12 ay sonrasına ilişkin beklentilerdeki iyileşme ve tüketim eğilimdeki artıştan kaynaklandığı görülüyor.

Koronavirüs’e ilişkin yeni vaka ve kayıp sayısındaki azalmaya bağlı olarak ekonominin kademeli açılma planı ve bunun finansal piyasalara yansımaları Tüketici Güvenindeki hafif toplanmanın temel nedeni görünüyor.

Bu çerçevede, Bloomberg HT Tüketici Beklenti Ön Endeksi’nin bir önceki aya göre yüzde 3,75 artarak 76,31 değerini aldığını izliyoruz. Diğer taraftan, içinde bulunduğumuz dönemin dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygunluğunu ölçmeye çalışan Bloomberg HT Tüketim Eğilimi Ön Endeksi ise yüzde 17,69 artarak 55,52 değerini aldı. Yukarıda bahsedilenlere ilave olarak tüketim eğilimindeki artışın bir nedeninin otomobil talebindeki artış olma ihtimali bulunuyor. Normalleşme döneminde toplu taşıma yerine imkanı olanların özel araç tercih etme olasılığı bu tür bir talep artışı getirmiş olabilir.

Endeksin önümüzdeki dönem seyrinde Koranavirüs sürecinin gelişimi en önemli faktör olmaya devam edecek görünüyor.

Similar threads

Endeksin detaylarına bakıldığında, endeksteki artışın temelde Türkiye Ekonomisinin 12 ay sonrasına ilişkin beklentilerdeki iyileşme ve tüketim eğilimdeki artıştan kaynaklandığı görülmektedir. Koronavirüs’e ilişkin yeni vaka ve kayıp sayısındaki azalmaya bağlı olarak ekonominin kademeli açılma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Ağustos ayında bir önceki ayın nihai endeksine göre yüzde 2,05 artarak 78,93 değerini almıştır. Endeksin detaylarına bakıldığında, tüketicinin hem mevcut durum algısında hem de Türkiye Ekonomisinin 12 aylık geleceğine ilişkin beklentilerinde artış olduğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Mart ayı sonrası düşüş gösteren endeksin Haziran ayında başlayan yükselişini Temmuz ayının ilk yarısında da sürdürdüğünü izliyoruz. Endeksin detaylarına bakıldığında, tüketicinin kişisel mevcut durum algısı dışında hem Türkiye Ekonomisinin bir önceki aya göre mevcut durum algısında hem de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Endeksin detaylarına bakıldığında, bir önceki ayın nihai endeksine göre tüketicinin mevcut durum algısında gerileme izlenirken, geleceğe ilişkin beklentilerinde değişim gözlenmiyor. Tüketim eğiliminde görece güçlü şekilde ortaya çıkan artış, Tüketici Güvenindeki artışın temel nedeni olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Endeksin detaylarına bakıldığında, tüketicinin mevcut durum algısında ve tüketim eğiliminde artış gözlenirken, genel anlamda geleceğe ilişkin beklentilerde gerileme izleniyor. Enflasyon ve faizlerdeki gerileme kişisel finansal durum ve tüketim eğilimini olumlu etkilerken, ticaret savaşı kökenli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,506Konular
983,015Mesajlar
33,105Kullanıcılar
2955SamsunSon üye
Üst Alt