Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Şubat'ta geriledi

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Şubat'ta geriledi
0
50

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
2246718_720x360.jpg

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Şubat ayında bir önceki ayın nihai endeksine göre yüzde 2,15 azalarak 82,30 değerini aldı.

Endeksin detaylarına bakıldığında, bir önceki ayın nihai endeksine göre tüketicinin mevcut durum algısında bir miktar iyileşme yaşanırken, geleceğe ilişkin beklentiler ve tüketim eğiliminde gerileme gözleniyor.

Endeksin genel düşüşünün nedenlerinin Jeopolitik gelişmeler ve Koronavirüs salgını ile bunlarla ilintili olarak finansal piyasalarda yaşanan dalgalanma olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede, Bloomberg HT Tüketici Beklenti Ön Endeksi’nin bir önceki aya göre yüzde 3,76 gerileyerek 83,39 değerini aldığını izliyoruz. Diğer taraftan, içinde bulunduğumuz dönemin dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygunluğunu ölçmeye çalışan Bloomberg HT Tüketim Eğilimi Ön Endeksi ise yüzde 11,76 azalışla 77,03 değerini alıyor.

Veriler, geçen yılın son çeyreğine göre iç talepte bir miktar yavaşlamaya işaret ediyor.

Similar threads

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Ocak ayında bir önceki ayın nihai endeksine göre yüzde 1,31 azalarak 81,99 değerini aldı. Kasım ayı sonrası başlayan düşüşün devam ettiği gözleniyor. Endeksin detaylarına bakıldığında, bir önceki ayın nihai endeksine göre tüketicinin geleceğe ilişkin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 4.03 azalarak 83.08 değerini aldı. Endeksin detaylarına bakıldığında, bir önceki ayın nihai endeksine göre tüketicinin hem mevcut durum algısında hem de geleceğe ilişkin beklentilerinde gerileme gözleniyor. Jeopolitik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Kasım ayında bir önceki ayın nihai endeksine göre yüzde 6,72 artarak 87,10 değerini aldı. Ağustos ayı sonrası başlayan yükselişin devam ettiği gözleniyor. Endeksin detaylarına bakıldığında, bir önceki ayın nihai endeksine göre tüketicinin hem mevcut durum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Endeksin detaylarına bakıldığında, bir önceki ayın nihai endeksine göre tüketicinin hem mevcut durum algısında hem de geleceğe ilişkin beklentilerinde ve tüketim eğiliminde gerileme gözleniyor. Endeksin genel düşüşünün nedenlerinin Jeopolitik gelişmeler ve Koronavirüs salgını ile bunlarla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Aralık ayında bir önceki ayın nihai endeksine göre yüzde 4,57 azalarak 82,61 oldu. Endeksin detaylarına bakıldığında, bir önceki ayın nihai endeksine göre tüketicinin hem mevcut durum algısında hem de geleceğe ilişkin beklentilerinde gerileme gözleniyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,543Konular
981,899Mesajlar
32,558Kullanıcılar
doğandoğanSon üye
Üst Alt