Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Böbrek Dolması (4 Kişilik)

Böbrek Dolması (4 Kişilik)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı Margarin
4 Çorba Kaşığı Taze Ekmek İçi
1 Tatlı Kaşığı Hardal
2 Tatlı Kaşığı Ketçap
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
200 gr (1 su bardağı) Kaynar Et Suyu
50 gr (14 su bardağı) Acı Krema
1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası (bir tatlı kaşığı suda eritilmiş)


HAZIRLANIŞI
Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190 C) ısıtınız Küçük bir fırın tepsisini bir tatlı kaşığıyla yağlayarak bir kenara bırakınız Orta boy derin bir kaba, geri kalan yağı, ekmek içini, hardalı, ketçabı, sarmısağı, tuzu ve karabiberi koyarak, tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız
Keskin bir bıçakla böbrekleri 12 cm derinliğinde cep biçiminde yarınız Hazırladığınız karışımı kaşıkla alarak açtığınız yarıklara doldurunuz Böbrekleri birbiri ardına fırın tepsisine diziniz
Üstlerine kaynar et suyunu dökerek, alüminyum kağıtla örtünüz Tepsiyi fırına sürüp 2025 dakika pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdı çıkardıktan sonra, delikli kepçeyle böbrekleri ısıtılmış servis tabağına alarak, sosu yapıncaya kadar sıcak bir yerde bekletiniz
Tepside kalan suyu küçük bir tencereye boşaltıp kremayı katarak hafif ateşte 5 dakika pişiriniz Suda eritilmiş mısır nişastasını ekleyip devamlı karıştırarak 1 dakika, sos pürtüksüz ve kalın bir kivama gelinceye kadar pişiriniz (Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsinız) Tencereyi ateşten alıp, sosu bobreklerın ustüne dökerek hemen servis ediniz
 
858,496Konular
982,196Mesajlar
30,123Kullanıcılar
kayzer38Son üye
Üst Alt