iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
250 gr Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)
500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve iri zar biçiminde doğranmış)
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Orta Boy Soğan (piyaz doğranmış)
12 Su Bardağı Şarap (1 kahve kaşığının ucuyla şeker atılmış)
4 Dilim Tost Ekmeği (tereyağ sürülmüş)
HAZIRLANIŞI
Baş yemekten önce servis edilen İsveç usulü böbrek sote, yapılması çok kolay ve son derece lezzetli bir yemektir
Geniş bir tavada tereyağı eritiniz Tereyağın köpükleri kaybolunca soğan ve mantarları ekleyip, ara sıra karıştırarak 57 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz Soğan ve mantarları delikli kepçe ile ısıtılmış bir kaba alarak, soğumamaları için üstlerini kapatınız
Böbrek parçalarını tavadaki yağa koyup karıştırarak 23 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar kızartınız Delikli kepçeyle, kızarmış böbrek parçalarını soğan ve mantarların bulunduğu kaba alınız
Hazırlamış olduğunuz şekerli kırmızı şarabı böbrekleri kızarttığınız tavaya koyup harlı ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika kaynatınız Böbrek, soğan ve mantar karışımını da tavaya ekleyip karıştırınız Karışımı 23 dakika pişiriniz Tost dilimlerini ısıtılmış servis tabaklarına yerleştirip, üstlerine kaşıkla biber soğanmantarkarışımından eşit miktarda yerleştirerek servis ediniz
250 gr Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)
500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve iri zar biçiminde doğranmış)
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Orta Boy Soğan (piyaz doğranmış)
12 Su Bardağı Şarap (1 kahve kaşığının ucuyla şeker atılmış)
4 Dilim Tost Ekmeği (tereyağ sürülmüş)
HAZIRLANIŞI
Baş yemekten önce servis edilen İsveç usulü böbrek sote, yapılması çok kolay ve son derece lezzetli bir yemektir
Geniş bir tavada tereyağı eritiniz Tereyağın köpükleri kaybolunca soğan ve mantarları ekleyip, ara sıra karıştırarak 57 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz Soğan ve mantarları delikli kepçe ile ısıtılmış bir kaba alarak, soğumamaları için üstlerini kapatınız
Böbrek parçalarını tavadaki yağa koyup karıştırarak 23 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar kızartınız Delikli kepçeyle, kızarmış böbrek parçalarını soğan ve mantarların bulunduğu kaba alınız
Hazırlamış olduğunuz şekerli kırmızı şarabı böbrekleri kızarttığınız tavaya koyup harlı ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika kaynatınız Böbrek, soğan ve mantar karışımını da tavaya ekleyip karıştırınız Karışımı 23 dakika pişiriniz Tost dilimlerini ısıtılmış servis tabaklarına yerleştirip, üstlerine kaşıkla biber soğanmantarkarışımından eşit miktarda yerleştirerek servis ediniz