Cok fazla hasta olan biri olarak her dakika antibiyotik kullanmaktan sıkıldığım bir gercek Ne zaman inat edip bu sefer ilac kullanmayacağım, kendi kendine gecer desem de sonuc yine husran sonuc yine antibiyotik
Şans yine benden yana ola ki (!) gecen hafta boğazları yine iltihaplara emanet ettim Hem de bu sıcaklarda!
h 4Doğal mucize Bahcede oturmuş, teyzemle anneme sızlanırken, teyzemin ağzından o sihirli kelimeler dokulmeye başladı Tamam dedim deneyeceğim!
Bir koşu cıktım eve ve teyzemin verdiği tarifi hazırladım 3 gunun sonunda teyzemin boynuna atladım dersem yalan olmaz herhalde Anladığınız uzere boğaz ağrısından eser kalmadı!
imagesbogazagrisininbasdusmanlaribalvetarcin5aecfb04ec2b5
Doğanın bize sunduğu şeyler ne kadar da harika değil mi?
Aman bilmeden etmeden yapılıp icilir mi demeyin Sonuc olarak sadece bal, tarcın ve su Tıbbi olarak da herhangi bir zararı yok
Tarcına ya da bala alerjiniz varsa o zaman dikkat! Kullanmayın tabii ki de
Gelelim bal ve tarcının boğaz ağrısına karşı savaş acan tarifine
h 4Boğaz ağrısına: Bal ve tarcın h 4İhtiyacınız olanlar Bal
Toz tarcın
Su
imagesbogazagrisininbasdusmanlaribalvetarcin5aecfb05097a4
h 4Nasıl mı yapıyoruz? İlk once bir bardak suyu kaynatıyoruz Bardağa boşalttığımız suyun icine 1 tatlı kaşığı toz tarcını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (Kaynar suyun icine bal eklemeyiniz cunku sıcak su baldaki emzinleri olduruyor)
Su oda sıcaklığına geldiğinde 2 tatlı kaşığı balı ekliyoruz Yatmadan once bardağın yarısını iciyoruz ve diğer yarısını sabaha bırakıyoruz
İşte bu kadar!
Duzenli bir şekilde kullanıldığında boğaz enfeksiyonlarına veda edebilirsiz!
Not: Her zaman koyduğunuz tarcının iki katı bal eklemelisiniz
İkinci not: Tarcını koyduğunuz suyu soğumaya bıraktığınız zaman dikkat edin anneniz onu soğumuş kahve sanıp dokebilir
Yaşanmıştır Tecrubeye sabit 
Şans yine benden yana ola ki (!) gecen hafta boğazları yine iltihaplara emanet ettim Hem de bu sıcaklarda!
h 4Doğal mucize Bahcede oturmuş, teyzemle anneme sızlanırken, teyzemin ağzından o sihirli kelimeler dokulmeye başladı Tamam dedim deneyeceğim!
Bir koşu cıktım eve ve teyzemin verdiği tarifi hazırladım 3 gunun sonunda teyzemin boynuna atladım dersem yalan olmaz herhalde Anladığınız uzere boğaz ağrısından eser kalmadı!
imagesbogazagrisininbasdusmanlaribalvetarcin5aecfb04ec2b5
Doğanın bize sunduğu şeyler ne kadar da harika değil mi?
Aman bilmeden etmeden yapılıp icilir mi demeyin Sonuc olarak sadece bal, tarcın ve su Tıbbi olarak da herhangi bir zararı yok
Tarcına ya da bala alerjiniz varsa o zaman dikkat! Kullanmayın tabii ki de
Gelelim bal ve tarcının boğaz ağrısına karşı savaş acan tarifine
h 4Boğaz ağrısına: Bal ve tarcın h 4İhtiyacınız olanlar Bal
Toz tarcın
Su
imagesbogazagrisininbasdusmanlaribalvetarcin5aecfb05097a4
h 4Nasıl mı yapıyoruz? İlk once bir bardak suyu kaynatıyoruz Bardağa boşalttığımız suyun icine 1 tatlı kaşığı toz tarcını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (Kaynar suyun icine bal eklemeyiniz cunku sıcak su baldaki emzinleri olduruyor)
Su oda sıcaklığına geldiğinde 2 tatlı kaşığı balı ekliyoruz Yatmadan once bardağın yarısını iciyoruz ve diğer yarısını sabaha bırakıyoruz
İşte bu kadar!
Duzenli bir şekilde kullanıldığında boğaz enfeksiyonlarına veda edebilirsiz!
Not: Her zaman koyduğunuz tarcının iki katı bal eklemelisiniz
İkinci not: Tarcını koyduğunuz suyu soğumaya bıraktığınız zaman dikkat edin anneniz onu soğumuş kahve sanıp dokebilir