Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Boğaziçi Üniversitesi: Yeni öğrencilerimizin barınma sorunu yaşadığı iddiası doğru değildir

Boğaziçi Üniversitesi: Yeni öğrencilerimizin barınma sorunu yaşadığı iddiası doğru değildir
0
125

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63

Açıklamada; "Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul'da öğrenci sayısına oranla en fazla yurt imkanı sağlayan kamu üniversitesidir. Bu sene de üniversitemizin yurt kontenjanı 300 kişi artırılmıştır" denildi.

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Öğrencilerimiz sosyo-ekonomik durumlarına nazaran ve kent dışından gelen öğrenciler önceliklendirilerek, yurtlarımıza yerleştirilmektedir. Bu kriterler göz önünde bulundurularak 11 farklı yurdumuza bu sene toplam 3 bin 874 öğrenci yerleştirilmiştir. Bu sene İstanbul'daki kira artışları nedeniyle üst sınıflardaki öğrencilerimizden yurt talebi geçtiğimiz yılların ortalamasının 700 kişi üstünde olmasına karşın bu öğrencilerin tamamına yurt imkanı sağlanmıştır. Kamuoyuna yansıtılan 900 yeni öğrencimizin 'barınma sorunu yaşadığı' argümanı yanlışsız değildir. Bu öğrencilerin değerli bir kısmı Gençlik ve Spor Bakanlığı uyumunda başta Anadolu Hisarı Yerleşkemizin içindeki yurt olmak üzere çeşitli KYK yurtlarına yerleştirilmiştir. KYK yurt sonuçları bugün açıklanmıştır."

'Barınma imkanı sağlanması konusunda Boğaziçi Üniversitesi, örnek bir kamu üniversitesidir'

Açıklamada; öbür barınma seçeneklerini değerlendirebilecek öğrencilere imkan tanımak için bu sene üniversitenin yurt sonuçlarının erken açıklandığı, açıklanan yerleştirme sonuçlarının Kandilli Yurdu için ön yerleştirme sonuçları olduğu ve ek yerleştirmelerle alakalı açıklamaların gelecek günlerde yapılacağı bildirildi.

Farklı bir barınma imkanı bulamayan öğrencilerin, kalan kontenjanlara yeniden birebir kriterlere nazaran yerleştirileceğinin aktarıldığı açıklamada, "Kamuoyunu meşgul eden planlı karalama kampanyalarının bilakis üniversitemiz öğrencilere barınma imkanı sağlanması konusunda örnek bir kamu üniversitesidir" tabirleri kullanıldı.

'Sosyo-ekonomik durumları dertli olan arkadaşlarımıza yurt çıkmaması sahiden can sıkıcı'

T24'e bilgi veren bir öğrenci, "Boğaziçi yurtlar müdürlüğü tarafından açıkça listeler paylaşılmadığından sayımızı bilemiyoruz. Kimi bireyler bu yılki yapılan 'gizli yerleştirme sonucu açıklaması' prosedürünün var olan torpil hadiselerini gizlemek için olduğunu düşünüyor. Ayrıyeten Boğaziçi yurtlar websitesinde yurt müracaatlarının kıymetlendirilmesi sırasında maddi durumun gözetileceği yazıyor. Fakat sosyo-ekonomik durumları düzgün olan arkadaşlarımıza yurt çıkarken, sosyo-ekonomik durumları düşünceli olan arkadaşlarımıza yurt çıkmaması sahiden can sıkıcı" diye konuşmuştu.

T24'e ulaşan bir öteki öğrenci ise şu tabirleri kullanmıştı:

"Liseyi birincilikle bitirdim ve Boğaziçi Üniversitesi'ne girmeye hak kazandım. Ailemin sosyo-ekonomik durumu nedeniyle yurda yerleşeceğimden emindim. Hiç bir mülkü olmayan öğretmen bir annenin çocuğuyum. Bizden farklı yaşayan babamın da nizamlı bir işi, geliri ve rastgele bir serveti yok.

Ancak yurt müracaatım reddedildi. Yedek listesinde bile olmadığımı görünce çok şaşırdım, çaresiz kaldım. İstanbul'daki kiraları duyunca bir mesken tutmamın neredeyse imkansız olduğunu anladım. Boğaziçi'ni kazanıp yurda başvuran tahminen 15-20 arkadaşım var, yalnızca birine yurt çıktı, biri de yedekte. Çok üzgünüm, ne yapacağımı bilmiyorum."