Böğürtlen Kansere İyi Geliyor GDO lu, yani genetiği değişmiş organizmalı yiyecek ve içeceklerin bolca bulunduğu günümüzde hastalıklardan korunmak namına kullanmamız gereken yiyecekleri herkes gibi sizlerde merak ediyorsunuzdur 1549350591 1549350591 bogurtlenkansereiyigeliyor5c5936c3aee52bogurtlenkansereiyigeliyor5c5936c3aee52bogurtlenkansereiyigeliyor5c5936c3aee52Son günlerde kanserle ilgili yapılan araştırmalarda bağzı bulgular elde edilmiş Böğürtlen kansere iyi geliyormuş meleklerim Haberin devamı şöyle Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr Turan Karadeniz, Ordu’da fındığın veya kivinin yerine alternatif olarak üretimine başlanan böğürtleninin gitgide artarak yaygınlaştığını söyledi Son yıllarda büyüyen böğürtlen yetiştiriciliğinin dikkat çekici olduğunu açıklayan Karadeniz, Ordu’da yılda 4 ton böğürtlen üretildiğini, bu rakamın gelecek yıllarda artmasını umduklarını söyledi KANSER HÜCRELERİNİ ENGELLİYOR Böğürtlende ellagic asitbulunduğunu, yapılan araştırmaların bu asidin kanser ve tümör hücrelerinin büyümesini engellediğini ortaya koyduğunu anlatan Prof Dr Karadeniz, Laboratuvar ortamlarında yapılan çalışmalarda, kanserin başlangıcını ellagic asidin engellediği görülmüştür İçeriğinde bol miktarda ellagic asid bulunan böğürtlen, bu nedenle kansere karşı bire bir yararlıdır Kanser ve bitki örtüsü hücrelerinin büyümesini engellediği araştırmalarla ortaya konulan böğürtlenin, kansere karşısında tüketilmesi yardımcı olacaktırKaradeniz, böğürtlenin kanser ve tümörlerin yanı sıra vücudun farklı alanlara yönlendirilmiş yerlerinde meydana gelen şişliklere, ağrılara, yüksek tansiyona, şekere, göğüs ve solunum yolu hastalıklarına da iyi geldiğine sinyâl etti Böğürtlenin yaralara sürülürse yaranın iyileşmesini hızlandıracağını, kabızlığa iyi geldiğini, insanları tok tuttuğu için perhiz listesinde yer alabileceğini gösteren Karadeniz, böğürtlenin yaprakları kaynatılıp içilirse diş ve diş etlerine, kökleri kaynatılıp içilirse de böbreklerdeki taşların düşmesine yardımcı olacağını açıklama etti Karadeniz, organik asitler, mineraller ve vitaminler yönünden varlıklı olan böğürtlenin tüketiminin yaygınlaşmasının, üretimin de yaygınlaşmasına yol açacağını kaydetti