Böğürtlen soslu cheesecake böğürtlen sosu çitos sosu Malzemeler 1 Paket kepekli tatlı bisküvi 3 Çorba kaşığı margarin 4 Yaprak jelatin 1 Adet yumurta 2 Çorba kaşığı tozşeker 1 Su bardağı krem şanti 200 gr labne peyniri 2 Çorba kaşığı portakal suyu 1 Tatlı kaşığı tarçın 400 gr böğürtlen Hazırlanışı · Bisküvileri robotta çekerek un haline getirin · Oda sıcaklığındaki margarinle karıştırın · 20 santim çapındaki kalıbım dibine bu karışımı yayın · Jelatini 1 nehir bardağına yakın kaynar suyun içinde eritin · Yumurtanın sarısını ve akını ayrı kaplarda çırpın · Çırpılmış yumurta sarısı ve tozşekeri labne peynirinin içine karıştırın · Krem şantiyi, yumurta akı ve eritilmiş jelatini ekleyip, adamakıllı karıştırın id · Bu karışımı da kalıba döküp, 3 saat buzdolabında bekletin · Böğürtlenleri tozşeker, tarçın ve portakal suyuyla birlikte minik bir tencereye alın · Tencereyi ocağın üzerine oturtun ve 8 dakika karıştırarak pişirin · Pişen böğürtlenleri ocaktan indirip, soğumaya bırakın · Soğuyan sosu süzgeçten geçirin · Buzdolabında beklettiğiniz karışımın üstüne dökün · Böğürtlen ve krem şanti ile süsleyerek servis yapın