iltasyazilim
FD Üye
Böğürtlen Sosu Pasta Ve Tatlılarınız İçin) Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet böğürtlen ( ben dondurulmuş kullandım)
*Yarım çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı pudra şekeri ( ekşi sevenler biraz azaltabilir)
Böğürtlen Sosu Pasta Ve Tatlılarınız İçin) Tarifi Yapılışı Böğürtlenler küçük bir sos tenceresine alınır Üzerine su eklenir ve orta ateşte kaynatılır Kaynamaya başlayınca kaşık yardımı ile böğürtlenler ezilir Nişasta bir kasede bir yemek kaşığı kadar su ile sulandırılır ve pişen öğünlerin suyundan 12 yemek kaşığı kadar eklenip ısısı ayarlandıktan sonra böğürtlenlere karıştırılarak eklenir 12 dk daha kısık ateşte pişirilip şekeri ayarlanır Sosu dondurmalarda tatlılarda ve pastalarda kullanabilirsiniz Afiyet olsun
*10 adet böğürtlen ( ben dondurulmuş kullandım)
*Yarım çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı pudra şekeri ( ekşi sevenler biraz azaltabilir)
Böğürtlen Sosu Pasta Ve Tatlılarınız İçin) Tarifi Yapılışı Böğürtlenler küçük bir sos tenceresine alınır Üzerine su eklenir ve orta ateşte kaynatılır Kaynamaya başlayınca kaşık yardımı ile böğürtlenler ezilir Nişasta bir kasede bir yemek kaşığı kadar su ile sulandırılır ve pişen öğünlerin suyundan 12 yemek kaşığı kadar eklenip ısısı ayarlandıktan sonra böğürtlenlere karıştırılarak eklenir 12 dk daha kısık ateşte pişirilip şekeri ayarlanır Sosu dondurmalarda tatlılarda ve pastalarda kullanabilirsiniz Afiyet olsun