iltasyazilim
FD Üye
Böğürtlenli Aşkı Kup Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*2 çorba kaşığı nişasta
*2 çorba kaşığı un
*2 paket vanilya
*1 çorba kaşığı tereyağ
*2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Tabanı için:
*Tahıllı bisküvi ( her kup için bir tane yeterli)
Sosu için:
*1 kase böğürtlen (dondurulmuş kullandım)
*1 su bardağı kadar su
*1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme değil)
*Şeker(damak tadınıza göre ayarlayın ben 34 kaşık kullandım)
Böğürtlenli Aşkı Kup Tarifi Yapılışı Tencereye süt alınır Nişasta, un ve şeker eklenerek karıştırılarak pişirilir Kaynayınca tereyağı eklenir ve altı kapatılır Hindistan cevizi ve vanilyalar da eklenerek karıştırılır Sosu için küçük bir tencereye su, böğürtlen ve toz şeker ilave edilir Nişasta ayrı bir kapta çok az suyla açılarak sosa karıştırılarak eklenir ve pişirilir Kıvam alınca tamamdır Bu noktada tadına bakarak şekeri azsa ilave edebilirsiniz Kupların tabanlarına her birine bir tane olacak şekilde bisküviler ufalanır Üzerine muhallebi paylaştırılır Son olarak Da böğürtlen sosu koyularak buzdolabında dinlendirilir Çok hafif ve lezzetli oluyor Deneyenlere afiyet olsun
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*2 çorba kaşığı nişasta
*2 çorba kaşığı un
*2 paket vanilya
*1 çorba kaşığı tereyağ
*2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Tabanı için:
*Tahıllı bisküvi ( her kup için bir tane yeterli)
Sosu için:
*1 kase böğürtlen (dondurulmuş kullandım)
*1 su bardağı kadar su
*1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme değil)
*Şeker(damak tadınıza göre ayarlayın ben 34 kaşık kullandım)
Böğürtlenli Aşkı Kup Tarifi Yapılışı Tencereye süt alınır Nişasta, un ve şeker eklenerek karıştırılarak pişirilir Kaynayınca tereyağı eklenir ve altı kapatılır Hindistan cevizi ve vanilyalar da eklenerek karıştırılır Sosu için küçük bir tencereye su, böğürtlen ve toz şeker ilave edilir Nişasta ayrı bir kapta çok az suyla açılarak sosa karıştırılarak eklenir ve pişirilir Kıvam alınca tamamdır Bu noktada tadına bakarak şekeri azsa ilave edebilirsiniz Kupların tabanlarına her birine bir tane olacak şekilde bisküviler ufalanır Üzerine muhallebi paylaştırılır Son olarak Da böğürtlen sosu koyularak buzdolabında dinlendirilir Çok hafif ve lezzetli oluyor Deneyenlere afiyet olsun