iltasyazilim
FD Üye
Böğürtlenli Bardak Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*150 gram böğürtlen (dondurulmuş)
*120 ml su
*65 gram şeker
*1 paket jelatin
Vanilyası için:
*1 tane valnilya fasulyesi yada 1 paket vanilya
*55 gram şeker
*450 ml krema (sahne)
*Bir tutam tuz
*1 paket jelatin
Böğürtlenli Bardak Tatlı Tarifi Yapılışı Böğürtlen şeker su ve jelatin kaynatılır*Rondodan geçirilir Görüntüsü güzel olsun diye bardakları derin bir tabakta yan yatırdım böğürtleni kaşık yardımıyla içine koydum 2 saat buzdolabında beklettim Vanilyası içinde 1 vanilya fasulyesi ortadan ayırıp için deki vanilyayı kaşık yardımıyla çıkarın ve çubuğuyla beraber kremanın içine katın Şekerini tuzunu ve bir paket jelatin koyarak kaynatın Kaynayınca ocaktan alın vanilya çubuğunu çıkarın ve soğumaya bırakın Ilık olunca böğürtlenin yanına dokun ve tekrar buzdolabına koyun Afiyet olsun
*150 gram böğürtlen (dondurulmuş)
*120 ml su
*65 gram şeker
*1 paket jelatin
Vanilyası için:
*1 tane valnilya fasulyesi yada 1 paket vanilya
*55 gram şeker
*450 ml krema (sahne)
*Bir tutam tuz
*1 paket jelatin
Böğürtlenli Bardak Tatlı Tarifi Yapılışı Böğürtlen şeker su ve jelatin kaynatılır*Rondodan geçirilir Görüntüsü güzel olsun diye bardakları derin bir tabakta yan yatırdım böğürtleni kaşık yardımıyla içine koydum 2 saat buzdolabında beklettim Vanilyası içinde 1 vanilya fasulyesi ortadan ayırıp için deki vanilyayı kaşık yardımıyla çıkarın ve çubuğuyla beraber kremanın içine katın Şekerini tuzunu ve bir paket jelatin koyarak kaynatın Kaynayınca ocaktan alın vanilya çubuğunu çıkarın ve soğumaya bırakın Ilık olunca böğürtlenin yanına dokun ve tekrar buzdolabına koyun Afiyet olsun