iltasyazilim
FD Üye
Böğürtlenli Elmalı Kemalpaşa Tatlılı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı böğürtlen suyu (taze böğürtleni kaynatarak elde ettiğimiz suyu yarım kilo yeterli )
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 çay bardağı tozşeker
*1 yemek kaşığı un
*1 subardağı su
*1 adet elma
*1 su bardağı böğürtlen tanesi (üzeri için )
*1 paket vanilya
Tatlısı için :
*Yarım paket Kemalpaşa tatlısı (küçük boy olandan )
Şerbeti için :
*1 subardağı şeker
*1 subardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için :
*1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
Böğürtlenli Elmalı Kemalpaşa Tatlılı Tatlı Tarifi Yapılışı Şerbeti için tencereye suyu şekeri koyup 10 dk kaynatın içine limon suyu ilave edip ocağın altını kapatın,ılık suda beklettiğiniz kuru Kemalpaşa tatlıları suyunu süzerek servis tabağına alın ,şerbeti de üzerine gezdirelim ,elmayı da soyalım dilim doğrayıp, tatlının aralarına dizelim üstü için tencerede böğürtlen suyu ,şekeri ,nişastayı, unu, vanilyayı kıvama gelinceye kadar pişirelim, ocağın altını kapatalım 2 dk soğuyunca tereyağını da ilave edip çırpalım tabaktaki tatlıların üstüne dökelim, biraz soğuyunca böğürtlen tanesi ve ceviz kırığı ile süsleyelim en az iki üç saat buzdolabında soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı böğürtlen suyu (taze böğürtleni kaynatarak elde ettiğimiz suyu yarım kilo yeterli )
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 çay bardağı tozşeker
*1 yemek kaşığı un
*1 subardağı su
*1 adet elma
*1 su bardağı böğürtlen tanesi (üzeri için )
*1 paket vanilya
Tatlısı için :
*Yarım paket Kemalpaşa tatlısı (küçük boy olandan )
Şerbeti için :
*1 subardağı şeker
*1 subardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için :
*1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
Böğürtlenli Elmalı Kemalpaşa Tatlılı Tatlı Tarifi Yapılışı Şerbeti için tencereye suyu şekeri koyup 10 dk kaynatın içine limon suyu ilave edip ocağın altını kapatın,ılık suda beklettiğiniz kuru Kemalpaşa tatlıları suyunu süzerek servis tabağına alın ,şerbeti de üzerine gezdirelim ,elmayı da soyalım dilim doğrayıp, tatlının aralarına dizelim üstü için tencerede böğürtlen suyu ,şekeri ,nişastayı, unu, vanilyayı kıvama gelinceye kadar pişirelim, ocağın altını kapatalım 2 dk soğuyunca tereyağını da ilave edip çırpalım tabaktaki tatlıların üstüne dökelim, biraz soğuyunca böğürtlen tanesi ve ceviz kırığı ile süsleyelim en az iki üç saat buzdolabında soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım