iltasyazilim
FD Üye
Kek malzemesi 2 yumurta Yarım çay bardağı tozşeker 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 çorba kaşığı sıcak su Krema için: 250 gr dondurulmuş böğürtlen 2 yumurta 4 kahve fincanı pudra şekeri 2 paket vanilya 15 su bardağı süzme yoğurt 15 su bardağı süt kreması 4 çorba kaşığı sade jöle 4 kahve fincanı file fındık
Böğürtlenli pasta hazırlanışı
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın Derin bir kapta 2 yumurtayı 2 çorba kaşığı sıcak su ile çırpın Tozşekeri ilave edip eriyinceye kadar karıştırın Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip çırparak pürüzsüz bir kek hamuru hazırlayın Kelepçeli bir kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru kalıba yayın Fırında 1015 dakika pişirin Keki fırından çıkarıp kalıbında soğumaya bırakın
Böğürtleni dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin 2530 bögürtleni süsleme için ayırın Kalan böğürtlenleri çatalla ezerek püre haline getirip süzgeçten geçirin
Kalan iki yumurtanın sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarılarını pudra şekeri ve vanilya ile çırpın Süzme yoğurt ve süt kremasını ilave edip iyice karıştırın Jöleyi ekleyip tekrar karıştırarak krema haline getirin Koyulaşıncaya kadar buzdolabında bekletin
Yumurta aklarını köpükleşinceye kadar mikserle çırpın Koyulaşan yoğurtlu kremaya ekleyip yavaş yavaş çırpın Yarısını başka bir kaba alıp böğürtlen püresini ekleyerek karıştırın
Kalıptaki kekin üzerine önce sade kremayı, sonra böğürtlenli kremayı yayın Bir çatalın ucu ile hafifçe karıştırıp iki kremanın birbirine geçişmesini sağlayın Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin Kenarlarını file fındıkla süsleyin Üzerini de ayırdığınız böğürtlenler ve fındıkla süsleyin Dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Böğürtlenli pasta hazırlanışı
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın Derin bir kapta 2 yumurtayı 2 çorba kaşığı sıcak su ile çırpın Tozşekeri ilave edip eriyinceye kadar karıştırın Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip çırparak pürüzsüz bir kek hamuru hazırlayın Kelepçeli bir kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru kalıba yayın Fırında 1015 dakika pişirin Keki fırından çıkarıp kalıbında soğumaya bırakın
Böğürtleni dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin 2530 bögürtleni süsleme için ayırın Kalan böğürtlenleri çatalla ezerek püre haline getirip süzgeçten geçirin
Kalan iki yumurtanın sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarılarını pudra şekeri ve vanilya ile çırpın Süzme yoğurt ve süt kremasını ilave edip iyice karıştırın Jöleyi ekleyip tekrar karıştırarak krema haline getirin Koyulaşıncaya kadar buzdolabında bekletin
Yumurta aklarını köpükleşinceye kadar mikserle çırpın Koyulaşan yoğurtlu kremaya ekleyip yavaş yavaş çırpın Yarısını başka bir kaba alıp böğürtlen püresini ekleyerek karıştırın
Kalıptaki kekin üzerine önce sade kremayı, sonra böğürtlenli kremayı yayın Bir çatalın ucu ile hafifçe karıştırıp iki kremanın birbirine geçişmesini sağlayın Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin Kenarlarını file fındıkla süsleyin Üzerini de ayırdığınız böğürtlenler ve fındıkla süsleyin Dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun