iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
25 su bardağı süt
80 gr dövülmüş fındık
125 gr böğürtlen
150 gr kayısı
1 portakal
300 gr krem şanti
3 çorbakaşığı yoğurt
8 Kişilik
Yapılışı :
15 bardak sütü krem şantinin 23 ile karıştırın, ezilmiş böğürtlenleri de ekledikten sonra blenderla çekip buzdolabına koyun
Buzdolabından çıktıktan sonra çatalla iyice çırpın ve dondurulmuş bir puding kalıbının içine yerleştirin Ortasını açmaya itina edin ve buzlukta 4550 dakika dondurun
5 adet kayısıyı ayırdıktan sonra kalanları portakal suyu, portakal kabuğu ve 56 çorbakaşığı suyla karıştırıp 5 dakika pişirin Püre haline gelene kadar karıştırın
Kalan sütle kalan kremayı iyice karıştırın Ayırdığınız kayısıları doğradıktan sonra fındıklara katın Yoğurdu da içine döküp sütlü karışıma ilave edinç Mikserle karıştırdıktan sonra donmuş böğürtlenli kabın içine boşaltın ve 12 saat dondurun Böğürtlen taneleriyle servis yapalabilirsiniz
25 su bardağı süt
80 gr dövülmüş fındık
125 gr böğürtlen
150 gr kayısı
1 portakal
300 gr krem şanti
3 çorbakaşığı yoğurt
8 Kişilik
Yapılışı :
15 bardak sütü krem şantinin 23 ile karıştırın, ezilmiş böğürtlenleri de ekledikten sonra blenderla çekip buzdolabına koyun
Buzdolabından çıktıktan sonra çatalla iyice çırpın ve dondurulmuş bir puding kalıbının içine yerleştirin Ortasını açmaya itina edin ve buzlukta 4550 dakika dondurun
5 adet kayısıyı ayırdıktan sonra kalanları portakal suyu, portakal kabuğu ve 56 çorbakaşığı suyla karıştırıp 5 dakika pişirin Püre haline gelene kadar karıştırın
Kalan sütle kalan kremayı iyice karıştırın Ayırdığınız kayısıları doğradıktan sonra fındıklara katın Yoğurdu da içine döküp sütlü karışıma ilave edinç Mikserle karıştırdıktan sonra donmuş böğürtlenli kabın içine boşaltın ve 12 saat dondurun Böğürtlen taneleriyle servis yapalabilirsiniz