iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
8 adet küçük boy armut
12 kg milföy hamuru
35 su bardağı toz şeker
14 su bardağı margarin
2 su bardağı su
Yapılışı :
Armutlann kabuklarını soyun, çekirdeklerini kabak oyacağı ile, sapının olduğu yerden, dibine kadar delmeden çıkarın Bir kapta yarım bardak şeker ile çeyrek bardak margarini karıştırın Armutlann içlerine bu kanşımdan koyun Hamuru sekiz eşit parçaya ayrın, her birini bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın, aımutları ortalanna koyup, bohçalayın Üst kısımIarına sap şekli verin, küçük hamur parçalanndan yaprak şekilleri yaparak saplann kenarlarına koyun ve yağIanmış tepsiye dizip, kızgın fırında yarım saat kadar pişirin Bu arada iki bardak su ve üç bardak toz şekerle şurup yapın, kıvamını bulunca ateşten alıp iyice kızarmış armutların üzerine dökün Tekrar fırına koyup hamurları altın rengi oluncaya dek 1520 dakika fırınlayın Sıcak olarak servis yapın
8 adet küçük boy armut
12 kg milföy hamuru
35 su bardağı toz şeker
14 su bardağı margarin
2 su bardağı su
Yapılışı :
Armutlann kabuklarını soyun, çekirdeklerini kabak oyacağı ile, sapının olduğu yerden, dibine kadar delmeden çıkarın Bir kapta yarım bardak şeker ile çeyrek bardak margarini karıştırın Armutlann içlerine bu kanşımdan koyun Hamuru sekiz eşit parçaya ayrın, her birini bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın, aımutları ortalanna koyup, bohçalayın Üst kısımIarına sap şekli verin, küçük hamur parçalanndan yaprak şekilleri yaparak saplann kenarlarına koyun ve yağIanmış tepsiye dizip, kızgın fırında yarım saat kadar pişirin Bu arada iki bardak su ve üç bardak toz şekerle şurup yapın, kıvamını bulunca ateşten alıp iyice kızarmış armutların üzerine dökün Tekrar fırına koyup hamurları altın rengi oluncaya dek 1520 dakika fırınlayın Sıcak olarak servis yapın