iltasyazilim
FD Üye
Bol Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase kurutulmuş acı biber
*1 kase kurutulmuş patlıcan
*1 kase kurutulmuş domates
*3 adet soğan
*5 6 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*Tuz, pulbiber, kimyon
*Kekik ,karabiber
*2 3 dal taze soğan
Bol Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Selam ve dua ile
Bugün ister yemekte ister kahvaltıda çok lezzetli bir ezme tarifim var daha önce hiç bir yerde yemedim ve hiç tarifini duymadım belki yapan vardır ama ben ilk kez kendim kurutulmuş sebzelerimi değerlendirmek için denedim ve çok başarılı oldu )
Kuru sebzelerimizi önce yıkayıp haşlıyoruz iyice süzüldükten sonra robatta iyice eziyoruz hatta tam ezilmesi için zeytinyağını ekleyip tekrar robotta çekiyoruz geniş bir kaba koyup soğan ve sarımsağı da robotta eziyoruz ikisini bir kapta karıştırıp diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz ince ince doğradığımız taze soğanları da ekleyip servis tabağına alıyoruz üzerini ister maydanoz ile ister ceviz ile süsleyip servis ediyoruz afiyet şifa olsun )
*1 kase kurutulmuş acı biber
*1 kase kurutulmuş patlıcan
*1 kase kurutulmuş domates
*3 adet soğan
*5 6 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*Tuz, pulbiber, kimyon
*Kekik ,karabiber
*2 3 dal taze soğan
Bol Acılı Ezme Tarifi Yapılışı Selam ve dua ile
Bugün ister yemekte ister kahvaltıda çok lezzetli bir ezme tarifim var daha önce hiç bir yerde yemedim ve hiç tarifini duymadım belki yapan vardır ama ben ilk kez kendim kurutulmuş sebzelerimi değerlendirmek için denedim ve çok başarılı oldu )
Kuru sebzelerimizi önce yıkayıp haşlıyoruz iyice süzüldükten sonra robatta iyice eziyoruz hatta tam ezilmesi için zeytinyağını ekleyip tekrar robotta çekiyoruz geniş bir kaba koyup soğan ve sarımsağı da robotta eziyoruz ikisini bir kapta karıştırıp diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz ince ince doğradığımız taze soğanları da ekleyip servis tabağına alıyoruz üzerini ister maydanoz ile ister ceviz ile süsleyip servis ediyoruz afiyet şifa olsun )
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.