iltasyazilim
FD Üye
Bol Acılı Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kısırlık bulgur
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*6 su bardağı su
*2 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*2 büyük boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı acuka
*2 limon
*1 demet maydanoz
*1 demet yeşil soğan
*2 çay bardağı sıvı yağ
*Acı pul biber
*Tuz
*Kıvırcık (arzu ederseniz)
Bol Acılı Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı
Mercimeği yıkıyoruz Tencerenin içine koyup 6 su bardağı suyu ekliyoruz, kapağını kapatıp ocağa koyuyoruz Kısırlık bulguru yıkıyoruz ve kenara koyuyoruz Mercimeğin suyu az kalıncaya kadar bekliyoruz Sonra üzerine yıkadığımız bulguru ekliyoruz Altını kapatıp, kapağını örtüyoruz 20 – 25 dakika bekletiyoruz Bu arada Sıvı yağı tava ya koyuyoruz ince ince kıydığımız kuru soğanları ekliyoruz ve pembeleşinceye kadar bekliyoruz Daha sonra salçaları ve acukayı ekliyoruz üzerine baharatları ekleyip altını kapatıyoruz Bulguru ve mercimeği büyük bir tepsiye döküyoruz ( daha çabuk soğuması için) Üzerine sosumuzu ekliyoruz Elimizle iyice yoğuruyoruz Yoğurduğumuz mercimeğin üzerine limon sıkıyoruz, yeşil soğanları ve maydanozları ekliyoruz İyice yoğurup şekil veriyoruz Son olarak sunum yapacağınız tabağın içerisine kıvırcıkları yıkayıp diziyoruz Şekil verdiğimiz köfteleri üzerine koyup servise hazır hale getiriyoruz Afiyet olsun
*2 su bardağı kısırlık bulgur
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*6 su bardağı su
*2 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*2 büyük boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı acuka
*2 limon
*1 demet maydanoz
*1 demet yeşil soğan
*2 çay bardağı sıvı yağ
*Acı pul biber
*Tuz
*Kıvırcık (arzu ederseniz)
Bol Acılı Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı
Mercimeği yıkıyoruz Tencerenin içine koyup 6 su bardağı suyu ekliyoruz, kapağını kapatıp ocağa koyuyoruz Kısırlık bulguru yıkıyoruz ve kenara koyuyoruz Mercimeğin suyu az kalıncaya kadar bekliyoruz Sonra üzerine yıkadığımız bulguru ekliyoruz Altını kapatıp, kapağını örtüyoruz 20 – 25 dakika bekletiyoruz Bu arada Sıvı yağı tava ya koyuyoruz ince ince kıydığımız kuru soğanları ekliyoruz ve pembeleşinceye kadar bekliyoruz Daha sonra salçaları ve acukayı ekliyoruz üzerine baharatları ekleyip altını kapatıyoruz Bulguru ve mercimeği büyük bir tepsiye döküyoruz ( daha çabuk soğuması için) Üzerine sosumuzu ekliyoruz Elimizle iyice yoğuruyoruz Yoğurduğumuz mercimeğin üzerine limon sıkıyoruz, yeşil soğanları ve maydanozları ekliyoruz İyice yoğurup şekil veriyoruz Son olarak sunum yapacağınız tabağın içerisine kıvırcıkları yıkayıp diziyoruz Şekil verdiğimiz köfteleri üzerine koyup servise hazır hale getiriyoruz Afiyet olsun