iltasyazilim
FD Üye
Bol Çikolatalı İki Katlı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için;
*10 yumurta
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*1 tutam tuz
*1 çay bardagı sıcak su
Pasta Kreması İçin;
*4 adet 70 gramlık kare çikolata
*2 adet sıvı krema
*4 yemek kasıgı dolusu fındık kreması
*Fıstıklı draje
Ganaj İçin;
*Yarım paket sıvı krema
*1 adet 70 gramlık kare çikolata
Üzeri İçin;
*Çilek
*Benmari usulu eritilmiş çikolata
*Antep fıstıgı
*Kinder sürpriz
*Kinder çikolata
*Fıstıklı draje
Bol Çikolatalı İki Katlı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanyanın yapılışı, yumurta sarısı ve beyazlarını ayırın
*Şekerin yarısını yumurta beyazlarına diğer yarısını sarılarına ekleyin
*Yumurta beyazlarına bir tutam tuz ekleyerek köpürterek krema kıvamına gelene kadar çırpın
*Yumurta sarılarını da rengi açılıp krema kıvamına gelene kadar çırpın
*Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın, üzerine sıcak suyu da ekleyip kıvam almasını sağlayın
*Üzerine yumurta beyazlarını üç seferde yavaşça alttan üste karıştırarak söndürmeden ekleyin (benim gibi biri büyük birı hafif daha küçük iki kalıpta yapacaksanız, yada farklı kalıplar kullanabilirsiniz 4 farklı büyüklükte olabilir)
*Kalıplara yağlı kağıda yerleştirin (kalıbın kenarlarına yağ sürmeyin)
*Harcı iki eşit parçaya bölün kalıplara dökün, havası çıkması için tezgaha vurun
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin (en az yarım saat fırının kapağını açmayın)
*Pişen kekleri soğuması için tellerin üzerine ters çevirin, soğuyunca bıçak yardımıyla çıkartın ve ortadan ikiye bölün
*Krema için, çikolataları benmari usulu eritin, eriyen çikolata üzerine dolaptan çıkardığınız iki paket sıvı kremayı ekleyin
*Üzerine fındık kremasını da dolu dolu ekleyin ve hemen çırpın
*Kabarıp kıvam alınca çırpma işlemini bırakın (yoksa rengi çok açılır)
*Kestiğimiz pandispanyanın büyük olan kısmına krema bolca konur, üzerine bolca fıstıklı draje serpiştirilir Pandispanyanın diğer kısmı üzerine kapatılır
*Alt tabanı oluşan pastamızın üst kısmı ve kenarları krema ile sıvanır
*Üzerine küçük pandispanyanın alt tabanı konur bolca krema konulur ve bolca fıstıklı draje konulup üst taban kapatılır
*Kalan krema ile ikinci kat pastada sıvanır, dinlenmesi için dolaba kaldırılır
*Ganaj yapımı, pasta dolapta dinlenirken bir kapa yarım paket sıvı krema konur kaynatmadan ısınınca ocaktan alınır, içine çikolata eklenir karıştırılır,*çikolatanın erimesı sağlanır ve soğuması beklenir
*Ganaj soğurken, bir kapta benmari usulü çikolata eritilir ve yıkanıp kurutulmuş çilekler çikolataya bandırılarak yağlı kağıt üzerine kurumaya bırakılır
*Soğuyan ganaj dolaptan çıkan pastanın üzerine dökülür (akışkan olduğu için yavaşça ve nasıl şekil almasını istiyorsanız o şekilde dökebilirsiniz, ben üst kısma iyice yaydırdırıp kenarlarından akmasını sağladım)
*Üzerine çilekleri koyup ortasına sürpriz yumurta ve kinderin sütlü çikolatalarını koyarak süsledim
*En üstte drajeler atıştırdım, kenarlarına çekilmiş antep fıstığı attırdım
*En üstte de antep fıstığı serpiştirdim, (bu kısım tamamen sızın zevkinize kalmış dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ve müthiş pastamız hazır (bu pastayı mutlaka deneyin bir daha dışarıdan pasta almayacaksınız)
Sevgililer günü yaklaşıyorken öyle bir pasta yaptım ki bir daha dışarıdan pasta almayacaksınız, bol çikolatalı kreması müthiş aşamalı ve zor gibi görünse de yapımı çok zevkli denemeye kesinlikle değer vazgeçmeyeceksiniz ??
*10 yumurta
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı un
*1 su bardağı nişasta
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*1 tutam tuz
*1 çay bardagı sıcak su
Pasta Kreması İçin;
*4 adet 70 gramlık kare çikolata
*2 adet sıvı krema
*4 yemek kasıgı dolusu fındık kreması
*Fıstıklı draje
Ganaj İçin;
*Yarım paket sıvı krema
*1 adet 70 gramlık kare çikolata
Üzeri İçin;
*Çilek
*Benmari usulu eritilmiş çikolata
*Antep fıstıgı
*Kinder sürpriz
*Kinder çikolata
*Fıstıklı draje
Bol Çikolatalı İki Katlı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanyanın yapılışı, yumurta sarısı ve beyazlarını ayırın
*Şekerin yarısını yumurta beyazlarına diğer yarısını sarılarına ekleyin
*Yumurta beyazlarına bir tutam tuz ekleyerek köpürterek krema kıvamına gelene kadar çırpın
*Yumurta sarılarını da rengi açılıp krema kıvamına gelene kadar çırpın
*Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın, üzerine sıcak suyu da ekleyip kıvam almasını sağlayın
*Üzerine yumurta beyazlarını üç seferde yavaşça alttan üste karıştırarak söndürmeden ekleyin (benim gibi biri büyük birı hafif daha küçük iki kalıpta yapacaksanız, yada farklı kalıplar kullanabilirsiniz 4 farklı büyüklükte olabilir)
*Kalıplara yağlı kağıda yerleştirin (kalıbın kenarlarına yağ sürmeyin)
*Harcı iki eşit parçaya bölün kalıplara dökün, havası çıkması için tezgaha vurun
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin (en az yarım saat fırının kapağını açmayın)
*Pişen kekleri soğuması için tellerin üzerine ters çevirin, soğuyunca bıçak yardımıyla çıkartın ve ortadan ikiye bölün
*Krema için, çikolataları benmari usulu eritin, eriyen çikolata üzerine dolaptan çıkardığınız iki paket sıvı kremayı ekleyin
*Üzerine fındık kremasını da dolu dolu ekleyin ve hemen çırpın
*Kabarıp kıvam alınca çırpma işlemini bırakın (yoksa rengi çok açılır)
*Kestiğimiz pandispanyanın büyük olan kısmına krema bolca konur, üzerine bolca fıstıklı draje serpiştirilir Pandispanyanın diğer kısmı üzerine kapatılır
*Alt tabanı oluşan pastamızın üst kısmı ve kenarları krema ile sıvanır
*Üzerine küçük pandispanyanın alt tabanı konur bolca krema konulur ve bolca fıstıklı draje konulup üst taban kapatılır
*Kalan krema ile ikinci kat pastada sıvanır, dinlenmesi için dolaba kaldırılır
*Ganaj yapımı, pasta dolapta dinlenirken bir kapa yarım paket sıvı krema konur kaynatmadan ısınınca ocaktan alınır, içine çikolata eklenir karıştırılır,*çikolatanın erimesı sağlanır ve soğuması beklenir
*Ganaj soğurken, bir kapta benmari usulü çikolata eritilir ve yıkanıp kurutulmuş çilekler çikolataya bandırılarak yağlı kağıt üzerine kurumaya bırakılır
*Soğuyan ganaj dolaptan çıkan pastanın üzerine dökülür (akışkan olduğu için yavaşça ve nasıl şekil almasını istiyorsanız o şekilde dökebilirsiniz, ben üst kısma iyice yaydırdırıp kenarlarından akmasını sağladım)
*Üzerine çilekleri koyup ortasına sürpriz yumurta ve kinderin sütlü çikolatalarını koyarak süsledim
*En üstte drajeler atıştırdım, kenarlarına çekilmiş antep fıstığı attırdım
*En üstte de antep fıstığı serpiştirdim, (bu kısım tamamen sızın zevkinize kalmış dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ve müthiş pastamız hazır (bu pastayı mutlaka deneyin bir daha dışarıdan pasta almayacaksınız)
Sevgililer günü yaklaşıyorken öyle bir pasta yaptım ki bir daha dışarıdan pasta almayacaksınız, bol çikolatalı kreması müthiş aşamalı ve zor gibi görünse de yapımı çok zevkli denemeye kesinlikle değer vazgeçmeyeceksiniz ??