iltasyazilim
FD Üye
Bol Etli Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy soğan
*250 gr kuşbaşı et
*1 yemek kaşığı salça
*1 domates
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım limon suyu
*Yazdan doncuruya kaldirilmis bamya
*23 yemek kaşığı yağ
Bol Etli Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı Önce tenceremize yağımızı alıp soğanımızı doğruyoruz soğanlar ölene kadar kavuruyoruz, daha sonra etimizi atıp rengi dönene kadar çeviriyoruz, domatesimizi de atıp biraz daha çevirelim, sonra salçamızı da atıp biraz karıştırdıktan sonra üzerine sıcak su ilave ediyoruz, tuzumuzu da ayarlayıp onun üzerine de yarım limon suyumuzu döküp, biraz pişmeye bırakıyoruz Etlerimiz hafif pişince dondurucan çıkardığımız bamyamızı da atıyoruz içine (bamyayı çözdürmeden atalım) tenceremizin kapağını yarım kapatarak pişmeye bırakıyoruz, etlerimiz ve bamyamız piştikten sonra servise hazır
*1 orta boy soğan
*250 gr kuşbaşı et
*1 yemek kaşığı salça
*1 domates
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım limon suyu
*Yazdan doncuruya kaldirilmis bamya
*23 yemek kaşığı yağ
Bol Etli Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı Önce tenceremize yağımızı alıp soğanımızı doğruyoruz soğanlar ölene kadar kavuruyoruz, daha sonra etimizi atıp rengi dönene kadar çeviriyoruz, domatesimizi de atıp biraz daha çevirelim, sonra salçamızı da atıp biraz karıştırdıktan sonra üzerine sıcak su ilave ediyoruz, tuzumuzu da ayarlayıp onun üzerine de yarım limon suyumuzu döküp, biraz pişmeye bırakıyoruz Etlerimiz hafif pişince dondurucan çıkardığımız bamyamızı da atıyoruz içine (bamyayı çözdürmeden atalım) tenceremizin kapağını yarım kapatarak pişmeye bırakıyoruz, etlerimiz ve bamyamız piştikten sonra servise hazır