iltasyazilim
FD Üye
Bol Köpüklü Damla Sakızlı Kahve Tarifi İçin Malzemeler
*4 çay kaşığı tepeleme damla sakızlı kahve
*2 fincan soğuk su
*4 çay kaşığı toz şeker
*Biraz sıcak su
Bol Köpüklü Damla Sakızlı Kahve Tarifi Yapılışı Orta boy bir cezveye 2 kişilik kahve için 4 çay kaşığı tepele damla sakızlı kahveyi, 4 çay kaşığı silme toz şekeri(orta şekerli sevenler için) ve 2 fincan soğuk su(kahvenin daha ağır pişmesini sağlayıp lezzetini arttıracaktır) ekleyip tüpe koymadan 20 saniye kadar karıştırıyoruz Fincanları ve altlıklarını hazırlayıp fincanlara sıcak su döküyoruz Tüpün küçük gözüne ateşi olabildiğince kısıyoruz(Koyacağınız gözün mandalını ateşi arttırma yönüne doğru çevirip gazı kesmeye yaklaştırırsanız ateş epey küçülüyor) Cezveyi üzerine koyup ısındığını ve artık kaynamaya yaklaştığını hissettiğimizde(bu genelde 4 5 dakikayı buluyor) nazikçe bir kaç saniye karıştırıyoruz Fincanlardaki sıcak suları boşaltıyoruz Üzerinde oluşan köpüğü fincanlara paylaştırıp ocağın gözünü birden harlandırıyoruz Kahve hızla köpürüp köpüğü taşmaya giderken cezvede ki kahvenin çeyreğini yavaş yavaş birinci fincana 2 çeyreğini ikinci fincana fincanın kulp kısmından döküyoruz Daha sonra kahvenin telvesini sevenler cezvede ki kalan kahveyi hafifçe sallayarak karıştırıp geri kalan kahveyi fincanlara pay etmeli Telveyi sevmeyenler cezvenin geri kalanını eklemeden bir dakika beklemeli ve cezveyi sallamadan geri kalan kahveyi öyle pay etmeliler
AFİYET OLSUN
*4 çay kaşığı tepeleme damla sakızlı kahve
*2 fincan soğuk su
*4 çay kaşığı toz şeker
*Biraz sıcak su
Bol Köpüklü Damla Sakızlı Kahve Tarifi Yapılışı Orta boy bir cezveye 2 kişilik kahve için 4 çay kaşığı tepele damla sakızlı kahveyi, 4 çay kaşığı silme toz şekeri(orta şekerli sevenler için) ve 2 fincan soğuk su(kahvenin daha ağır pişmesini sağlayıp lezzetini arttıracaktır) ekleyip tüpe koymadan 20 saniye kadar karıştırıyoruz Fincanları ve altlıklarını hazırlayıp fincanlara sıcak su döküyoruz Tüpün küçük gözüne ateşi olabildiğince kısıyoruz(Koyacağınız gözün mandalını ateşi arttırma yönüne doğru çevirip gazı kesmeye yaklaştırırsanız ateş epey küçülüyor) Cezveyi üzerine koyup ısındığını ve artık kaynamaya yaklaştığını hissettiğimizde(bu genelde 4 5 dakikayı buluyor) nazikçe bir kaç saniye karıştırıyoruz Fincanlardaki sıcak suları boşaltıyoruz Üzerinde oluşan köpüğü fincanlara paylaştırıp ocağın gözünü birden harlandırıyoruz Kahve hızla köpürüp köpüğü taşmaya giderken cezvede ki kahvenin çeyreğini yavaş yavaş birinci fincana 2 çeyreğini ikinci fincana fincanın kulp kısmından döküyoruz Daha sonra kahvenin telvesini sevenler cezvede ki kalan kahveyi hafifçe sallayarak karıştırıp geri kalan kahveyi fincanlara pay etmeli Telveyi sevmeyenler cezvenin geri kalanını eklemeden bir dakika beklemeli ve cezveyi sallamadan geri kalan kahveyi öyle pay etmeliler
AFİYET OLSUN