Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bol Köpüklü Kahve Sırrım

Bol Köpüklü Kahve Sırrım

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bol Köpüklü Kahve Sırrım Tarifi İçin Malzemeler

*4 tepeleme tatlı kaşığı taze çekilmiş Türk kahvesi
*4 çay kaşığı toz şeker
*4 fincan soğuk su
*Ayrıca:
*3 tatlı kaşığı Türk kahvesi
*2 fincan soğuk su

Bol Köpüklü Kahve Sırrım Tarifi Yapılışı
Bu tarifi 4 kişi için yazıyorum Ben kahve yaparken 3 kişi ve fazlası için iki cezve kullanıyorum Bir cezve köpük cezvesi diğer cezve ise kahve cezvesi
Bir cezveye 4 tatlı kaşığı kahveyi 4 çay kaşığı şekeri 4 fincan suyu koyup hafifçe karıştırıp ocağa alın Kısık ateşte karıştırmadan pişmeye bırakın
Hemen diğer cezveye 3 tatlı kaşığı kahveyi ve 2 fincan suyu koyup yine kısık ateşte pişmeye bırakın Bu ikinci cezve köpük cezvemiz
İkinci cezve daha az olduğu için daha erken köpük oluşacaktır, pişmeye yakın köpük oluştuğunda bir tatlı kaşığı ile güzelce köpükleri fincanlara paylaşın
İlk cezve hafiften kıpraşmaya başladığında yani pişmek üzere iken onun da köpüğünü fincanlara paylaşın Kahvenin fokur fokur kaynamasına izin vermeden hafifçe taşmak üzere kapatın ve kahveyi fincanlara bölüştürün Orta şekerli tarifi verdim şekeri artırmak azaltmak size kalmış Afiyet olsun

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt