iltasyazilim
FD Üye
Bol Köpüklü Türk Kahvesi (Püf Noktaları) Tarifi İçin Malzemeler 2 kişilik kahve için;
*2 çay kaşığı tepeleme türk kahvesi
*1 kahve fincanı su
*1 kahve fincanı süt
*2 çay kaşığı toz şeker (bu şeker ölçüsü ile orta şekerli bir kahve oluyor Eğer şekerli kahve seviyorsanız şekeri artırınız)
Bol Köpüklü Türk Kahvesi (Püf Noktaları) Tarifi Yapılışı
Yıllardan beridir gönüllerde 40 yıl hatır bırakan, kültürümüzün en önemli parçalarından türk kahvemizi yapmakta marifet ve özen istiyor En büyük püf nokta kullandığınız kahvedir Normalde Mehmed Efendi kahve ün yapmıştır ama ben köpürmediğini ve acı olduğunu düşünüyorum Mehmed Efendi yerine genellikle her şehirde bulunan taze dövülmüş dibek kahvesi kullanmayı tercih ederim Bu tarifimde de dibek kahvesi kullandım Malzemelerimizi cezveye koyalım ve muhakkak suyumuzda sütümüzde soğuk olmalı Yani oda sıcaklığında yada dolaptan olmalı Isıtılmış olmamalı Cezveye malzemelerimizi koyduktan sonra tatlı kaşığı ile ocağa koymadan iyice karıştırıp özleştirin Kahveyi şekeri güzelce eritin Daha sonra ocağa koyup kısık ateşte pişirin Kahve ısınınca yüzeye kopuk çıkıyor Köpükleri alıp fincanlara paylaştırın Kahve tamamen kaynayınca çok kaynatmadan fincanlara doldurun Çok kaynatmak kahvenin acı olmasına sebep olur Ayrıca süt kullanmamın sebebi kahvenin tadının yumuşak olması için Emin olun göründüğü kadar mükemmel oluyor Herkese afiyet olsun
*2 çay kaşığı tepeleme türk kahvesi
*1 kahve fincanı su
*1 kahve fincanı süt
*2 çay kaşığı toz şeker (bu şeker ölçüsü ile orta şekerli bir kahve oluyor Eğer şekerli kahve seviyorsanız şekeri artırınız)
Bol Köpüklü Türk Kahvesi (Püf Noktaları) Tarifi Yapılışı
Yıllardan beridir gönüllerde 40 yıl hatır bırakan, kültürümüzün en önemli parçalarından türk kahvemizi yapmakta marifet ve özen istiyor En büyük püf nokta kullandığınız kahvedir Normalde Mehmed Efendi kahve ün yapmıştır ama ben köpürmediğini ve acı olduğunu düşünüyorum Mehmed Efendi yerine genellikle her şehirde bulunan taze dövülmüş dibek kahvesi kullanmayı tercih ederim Bu tarifimde de dibek kahvesi kullandım Malzemelerimizi cezveye koyalım ve muhakkak suyumuzda sütümüzde soğuk olmalı Yani oda sıcaklığında yada dolaptan olmalı Isıtılmış olmamalı Cezveye malzemelerimizi koyduktan sonra tatlı kaşığı ile ocağa koymadan iyice karıştırıp özleştirin Kahveyi şekeri güzelce eritin Daha sonra ocağa koyup kısık ateşte pişirin Kahve ısınınca yüzeye kopuk çıkıyor Köpükleri alıp fincanlara paylaştırın Kahve tamamen kaynayınca çok kaynatmadan fincanlara doldurun Çok kaynatmak kahvenin acı olmasına sebep olur Ayrıca süt kullanmamın sebebi kahvenin tadının yumuşak olması için Emin olun göründüğü kadar mükemmel oluyor Herkese afiyet olsun