iltasyazilim
FD Üye
*
Bol Malzemeli Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 çay bardağı yarma
*1 çay bardağı nohut
*1 çay bardağı kuru fasulye
*1 çay bardağı sütlü pirinçi
*15 tane kayisi
*15 tane kuru incir
*1 çay bardağı kuru üzüm
*Yarım limon kabuğu rendesi
*Yarım portakal kabuğu rendesi
*1 çay bardağı ceviz
*1 çay bardağı kabuksuz badem
*1 tane elma
*5 çay bardağı süt
*3 çay bardağı toz şeker (fazla şekerli sevmeyen 2 çay bardağı kullanabilir)
*6 çay bardağı soğuk su
Üzerine:
*7 kayısı
*7 kuru incir
*1 büyük nar (hafif eksi olabilir)
*Yarım çay bardağı ceviz
Bol Malzemeli Aşure Tarifi Yapılışı Fasulye ve nohut aksamdan ıslatılır ve sabah haşlanır Diğer tencerelerde yarma ve pirinçte ayrı ayrı haşlanır ve bütün bu haşlamalar beraber katılıp 6 çay bardağı su eklenip 5 dakika daha haşlanır
Sırasıyla kuru üzüm, incir, kayısı ve kabuk rendesi tenceredeki karışıma ilave edilir Bir kaç dakika sonra şeker, süt, elma ceviz ve kaynar suda bekleyip kabuğu soyulmuş badem eklenir Bir kaç dakika daha kaynatılıp hafif koyulaştırılır ve taslara dökülür Üzerlerine ince dilimlediğimiz kayısı incir ceviz ve ayıtlanmış nar ile süslenir Afiyet olsun
Bol Malzemeli Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 çay bardağı yarma
*1 çay bardağı nohut
*1 çay bardağı kuru fasulye
*1 çay bardağı sütlü pirinçi
*15 tane kayisi
*15 tane kuru incir
*1 çay bardağı kuru üzüm
*Yarım limon kabuğu rendesi
*Yarım portakal kabuğu rendesi
*1 çay bardağı ceviz
*1 çay bardağı kabuksuz badem
*1 tane elma
*5 çay bardağı süt
*3 çay bardağı toz şeker (fazla şekerli sevmeyen 2 çay bardağı kullanabilir)
*6 çay bardağı soğuk su
Üzerine:
*7 kayısı
*7 kuru incir
*1 büyük nar (hafif eksi olabilir)
*Yarım çay bardağı ceviz
Bol Malzemeli Aşure Tarifi Yapılışı Fasulye ve nohut aksamdan ıslatılır ve sabah haşlanır Diğer tencerelerde yarma ve pirinçte ayrı ayrı haşlanır ve bütün bu haşlamalar beraber katılıp 6 çay bardağı su eklenip 5 dakika daha haşlanır
Sırasıyla kuru üzüm, incir, kayısı ve kabuk rendesi tenceredeki karışıma ilave edilir Bir kaç dakika sonra şeker, süt, elma ceviz ve kaynar suda bekleyip kabuğu soyulmuş badem eklenir Bir kaç dakika daha kaynatılıp hafif koyulaştırılır ve taslara dökülür Üzerlerine ince dilimlediğimiz kayısı incir ceviz ve ayıtlanmış nar ile süslenir Afiyet olsun