Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bol Malzemos Pizza Tarifi

Bol Malzemos Pizza Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bol Malzemos Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için

*5 su bardağı un
*1 paket instant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*Yarım yemek kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı

Sosu için

*Salçalı su veya ketçap
*( ben her zaman ketçap kullanırım tatlı olduğu için )

Üzeri için

*2 domates
*1 soğan
*3 sivri veya çarliston biber
*Yarım kangal sucuk
*2 paket pınar aç bitir salam
*1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
*1 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
*1 su bardağı mısır
*1 yemek tabağı kaşar peynir rendesi
*Kekik ,Kimyon ,Pul biber, Sarımsak tozu

Bol Malzemos Pizza Tarifi Yapılışı
Hamur için su hariç bütün malzemeleri yoğurma kabımıza koyuyoruz yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğuruyoruz iyice yoğurduğumuz hamuru bir beze veya sıcak bir yere koyup 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz Hamur dinlenirken diğer malzemeleri yuvarlak yuvarlak doğruyoruzBen zeytinleri hazır dilimlenmiş alıyorum bütün malzemeyi hazırladıktan sonra hamuru elimizle veya oklava ile düz bir zeminde açıyoruz Altına az un serpebilirsiniz ben tezgahta yaptığım için serpmedim Fırın tepsinize hamuru alıyorsunuz tepsiyi yağlayabilirsiniz ya da yağlı kağıt kullanabilirsiniz (hamur yağlı olduğu için az yağlamanızı öneririm tepsiden kolay kalkıyor zaten) üzerine ketçap sıkıp iyice yediriyosunuz her tarafına sürdükten sonra kekik pul biber kimyon sarımsak tozu serpiyoruz kaşar peyniri bolca koyuyoruz sonra domates soğan biber sucuk salam zeytinler ve mısırı koyuyoruz en üste tekrar kaşar peynir koyuyoruz 200 derece ısıtılmış fırında 1520 dk pişiriyoruz sıcak servis ediyoruz Afiyet olsunnnnn

858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt