iltasyazilim
FD Üye
Bol Malzemos Pizzam Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
*1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
Sos için malzeme;
*4 domates
*2 diş sarımsak
*Kekik ,biraz sıvı yağ
*Tuz
*1 yemek kaşığı salça
Üst malzeme;
*Mantar
*Kaşar peyniri
*Yeşil zeytin
*Sucuk
*İsteğe göre çoğaltılabilir
Bol Malzemos Pizzam Tarifi Yapılışı Hamur için önce ılık su, süt, şeker ve maya karıştırılıp kabarması beklenir ve daha sonra yumuşak bir hamur elde edilir üstü kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır*Domatesler ve sarımsak rendelenir ve içine salça ve kekik biraz tuz sıvı yağ eklenip kaynamaya bırakılır ,5 dakika yeterli sos hazır*Üst malzeme için kaşar rendelenir, sucuk, zeytin, mantar ince ince dilimlenir*Kabaran hamur ikiye bölünur ve tepsi büyüklüğünde açılır tepsinin altına biraz un serpilir ve hamur tepsiye serilir çatalla delinir ve önceden ısıtılmış fırında 810 dakika pişirilir fırından alınır ve sosun yarısı üzerine yayılır ardından kaşar ve sırasıyla zeytin, mantar, sucuk da eklenir ve kenarları kızarana kadar pişirilir Bu tariften iki tepsi çıkıyor*Not; mozorella peyniri ile daha lezzetli oluyor kaşar gibi donmuyor*Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
*1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
Sos için malzeme;
*4 domates
*2 diş sarımsak
*Kekik ,biraz sıvı yağ
*Tuz
*1 yemek kaşığı salça
Üst malzeme;
*Mantar
*Kaşar peyniri
*Yeşil zeytin
*Sucuk
*İsteğe göre çoğaltılabilir
Bol Malzemos Pizzam Tarifi Yapılışı Hamur için önce ılık su, süt, şeker ve maya karıştırılıp kabarması beklenir ve daha sonra yumuşak bir hamur elde edilir üstü kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır*Domatesler ve sarımsak rendelenir ve içine salça ve kekik biraz tuz sıvı yağ eklenip kaynamaya bırakılır ,5 dakika yeterli sos hazır*Üst malzeme için kaşar rendelenir, sucuk, zeytin, mantar ince ince dilimlenir*Kabaran hamur ikiye bölünur ve tepsi büyüklüğünde açılır tepsinin altına biraz un serpilir ve hamur tepsiye serilir çatalla delinir ve önceden ısıtılmış fırında 810 dakika pişirilir fırından alınır ve sosun yarısı üzerine yayılır ardından kaşar ve sırasıyla zeytin, mantar, sucuk da eklenir ve kenarları kızarana kadar pişirilir Bu tariften iki tepsi çıkıyor*Not; mozorella peyniri ile daha lezzetli oluyor kaşar gibi donmuyor*Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.