iltasyazilim
FD Üye
Bol Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*Arzu edilen miktarda tam yağlı beyaz peynir, yumuşak inek peyniri, kaşar peyniri rendesi
Sosu için;
*1 adet maden suyu
*1 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
Bol Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Farklı peynirlerin kullanılmasıyla klasik peynirli böreklerden farklı, çıtır çıtır Bol Peynirli Börek yapılışı için;
Öncelikle fırın tepsisi yağlanır Yufkalardan bir tanesi kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yerleştirilir Üzeri hazırladığımız sos ile ıslatılır (İlk yufka haricinde diğer yufkaları tepsi dışına taşırmayınız ) Ardından ikinci yufka serilir, soslanır Üçüncü yufka serildikten sonra ayrı bir kapta karıştırılan peynirler eşit olarak serpilir Dördüncü yufka da serildikten sonra dışarda bıraktığımız kenarlar da içeri kapatılır ve kalan sos yedirilir
Fırına konmadan önce börek porsiyonlara ayrılır (Böreğin pişmeden kesilmesi sosun derinleme emilmesi için gereklidir )
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir Üzeri kızardığı halde içini çekmemiş gibi duruyorsa fırın 50 dereceye indirilerek 10 – 12 dakika daha içini çekmesi için pişirilir
Afiyet Olsun
*4 adet yufka
*Arzu edilen miktarda tam yağlı beyaz peynir, yumuşak inek peyniri, kaşar peyniri rendesi
Sosu için;
*1 adet maden suyu
*1 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
Bol Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Farklı peynirlerin kullanılmasıyla klasik peynirli böreklerden farklı, çıtır çıtır Bol Peynirli Börek yapılışı için;
Öncelikle fırın tepsisi yağlanır Yufkalardan bir tanesi kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yerleştirilir Üzeri hazırladığımız sos ile ıslatılır (İlk yufka haricinde diğer yufkaları tepsi dışına taşırmayınız ) Ardından ikinci yufka serilir, soslanır Üçüncü yufka serildikten sonra ayrı bir kapta karıştırılan peynirler eşit olarak serpilir Dördüncü yufka da serildikten sonra dışarda bıraktığımız kenarlar da içeri kapatılır ve kalan sos yedirilir
Fırına konmadan önce börek porsiyonlara ayrılır (Böreğin pişmeden kesilmesi sosun derinleme emilmesi için gereklidir )
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir Üzeri kızardığı halde içini çekmemiş gibi duruyorsa fırın 50 dereceye indirilerek 10 – 12 dakika daha içini çekmesi için pişirilir
Afiyet Olsun