Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bol Sebzeli Tarhana Yapımı

Bol Sebzeli Tarhana Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bol Sebzeli Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*78 Adet Kırmızı Biber
*78 Adet Yeşil Biber
*78 Diş Sarımsak
*56 Adet Orta boy Domates
*56 Adet Orta boy Soğan
*23 Adet Orta boy Yeşil Kabak
*23 Adet Orta boy Havuç
*1 demet Maydanoz
*1 demet Nane
*2 Su bardağı Haşlanmış Nohut
*2 Su bardağı Haşlanmış Börülce
*1 Su bardağı Doğranmış Taze Fasulye
*12 Su bardağı Tam Tahıllı Un (Ben tam buğdayçavdaryulafpirinçmalt karışımı paket un kullandım)
*2 Tatlı kaşığı tuz
*2 Tatlı kaşığı toz maya
*1 Su bardağı Su

Bol Sebzeli Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı Arkadaşlar benim 14 aylık bir bebeğim var ve maalesef ona sebze yedirmek neredeyse imkansız Ama nedense tarhanayı seviyor, ben de onun için bol sebzeli tarhana yapmak istedim ve gerçekten çok güzel oldu
Benim tarhanam yoğurtsuz, onun yerine iki tatlı kaşığı maya kullandım, zaten haşlanmış nohut ta olduğu için çok güzel mayalandı Ben sebze olarak bunları bulabildim, siz isterseniz daha çeşitli de yapabilirsiniz (Enginar, ıspanak, balkabağı, brokoli Gibi Ama çok aromalı ve kokulu sebzeleri kullanmamaya dikkat edin bence kereviz gibi yoksa tarhananızın kokusu biraz değişik olabilir )
Benim domateslerim baya sulu olduğu için çok fazla su eklemedim, ama siz ocağa koyduktan sonra bir bakın eğer suyu çok azalırsa biraz daha su ekleyebilirsiniz Ben çok sulu olması taraftarı değilim, çünkü çok fazla un eklemek gerekiyor Ben daha çok sebze ağırlıklı olsun istiyorum
Önce bütün malzemeleri (maydanoz ve nane hariç, onları sebzeler biraz yumuşadıktan sonra ekleyeceğiz) küp küp doğrayın ve tencereye koyun Ocağı orta ateşe ayarlayıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin, yaklaşık 30dk da oluyor Altını kapatmadan doğranmış maydanoz ve naneyi de ekleyip bir 78 dk daha pişirin Daha sonra sebzeleri blendırdan geçirin ve soğumaya bırakın Karışım iyice ılıdıktan sonra sebzenin suyundan birkaç kaşık alıp kaseye koyun ve mayayı içinde iyice eritin Kaseyi sebzelerin içine döküp iyice karıştırın, her yerine ulaşsın Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edip önce kaşıkla, kıvama geldikten sonra elinizle yoğurun Genellikle un kalitesine göre kıvam değişir, hamurun kıvamı ele yapışan ama cıvık olmayan bir hamur olacak Gerekirse un miktarını artırabilirsiniz Kıvamını alınca ılık bir köşeye koyun ve 2, 5 gün (ekşi severseniz daha fazla bekleyebilirsiniz, ben bebeğim için yaptığımdan 2, 5 gün beklettim) bekletin ve ara ara kabardıkça karıştırın 2 5 günün sonunda yağlı kağıt serili tepsilere ya da geniş bir alana kaşıkla karışımdan dökün ve kaşık yardımıyla yayın Bu şekilde benim tarhana hamurlarım 2 günde kurudu Kurudukça elinizle bölüp ufalayın En son robotta çekin ya da kevgirden geçirin Bu şekilde 2 kg dan biraz fazla tarhana çıktı
Afiyet olsun

858,497Konular
981,941Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt