iltasyazilim
FD Üye
Bol Şifalı Lahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 büyük boy lahananın çeyreği
*2 tane kuru soğan
*3 diş sarımsak
*1 tane patates
*2 yemek kaşığı doğranmış kereviz sapı (Yoksa maydanoz da olur )
*2 yemek kaşığı domates kurusu (Taze domates de olur )
*1 çay bardağı kırmızı mercimek
*1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı kara biber
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz isteğe bağlı ama ben sebzeli çeşni kullandığım için atmadım
*Yeterince su (Sebzeler ve mercimek pişene kadar az su ekledim Daha sonra isteğe göre kıvamını ayarlayabilirsiniz )
Üzeri için:
*Bolca limon sıkabilirsiniz
Bol Şifalı Lahana Çorbası Tarifi Yapılışı Sebzeleri minik minik doğrayalım Önce soğan ve patatesi zeytinyağı ile kavuralım Daha sonra lahanaları da ekleyip kavurmaya devam edelim Salçaları da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra diğer tüm malzemeleri de ekleyip birlikte iyice pişirelim Sebzeler yumuşayıp mercimekler iyice açıldıktan sonra artık içine istediğiniz kadar sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatırsanız çorbanız hazır olur Suyu eklerken kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz Biz kıvamlı çorba sevdiğimiz için çok fazla sulandırmadım ben Üzerine bol limon sıkıp afiyetle yiyebilirsiniz
Deneyeceklere afiyet şifa olsun
*1 büyük boy lahananın çeyreği
*2 tane kuru soğan
*3 diş sarımsak
*1 tane patates
*2 yemek kaşığı doğranmış kereviz sapı (Yoksa maydanoz da olur )
*2 yemek kaşığı domates kurusu (Taze domates de olur )
*1 çay bardağı kırmızı mercimek
*1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı kara biber
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz isteğe bağlı ama ben sebzeli çeşni kullandığım için atmadım
*Yeterince su (Sebzeler ve mercimek pişene kadar az su ekledim Daha sonra isteğe göre kıvamını ayarlayabilirsiniz )
Üzeri için:
*Bolca limon sıkabilirsiniz
Bol Şifalı Lahana Çorbası Tarifi Yapılışı Sebzeleri minik minik doğrayalım Önce soğan ve patatesi zeytinyağı ile kavuralım Daha sonra lahanaları da ekleyip kavurmaya devam edelim Salçaları da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra diğer tüm malzemeleri de ekleyip birlikte iyice pişirelim Sebzeler yumuşayıp mercimekler iyice açıldıktan sonra artık içine istediğiniz kadar sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatırsanız çorbanız hazır olur Suyu eklerken kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz Biz kıvamlı çorba sevdiğimiz için çok fazla sulandırmadım ben Üzerine bol limon sıkıp afiyetle yiyebilirsiniz
Deneyeceklere afiyet şifa olsun