iltasyazilim
FD Üye
Bol Soğanlı Orman Mantarı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*500600 gram orman mantarı (taze ya da dondurulmuş)
*3 adet kuru soğan
*4 çorba kaşığı sızma ayçiçeği yağı (yok ise zeytin yağı)
*Tuz ve karabiber
Bol Soğanlı Orman Mantarı Kavurması Tarifi Yapılışı Mantarları temizleyip, yıkayın ve tuzlu suda soğan dilimi ilavesiyle haşlayın Haşlama süresi mantarın cinsine göre ayarlanır Not:*Annem orman mantarları haşlarken her zaman bir dilim soğan atıyor( Haşlayınca eğer soğan mormavi olursa en azından mantarın biri zehirli demektir Bu halde asla yenmez, tümü atılmak zorunda oluyor Soğan beyaz kalırsa mantarlar iyi demektir)
3 adet soğan ikiye bölüp jülyenlik doğrayın ve tavadaki ısıtılmış ayçiçeği yağına atın Karıştırarak biraz tuzlayın ve kavurun Soğanlar yumuşar ve hafif karamelize olmaya başlayınca mantarları ekleyin ve karıştırıp kapağın altında kısık ateşte 1520 dakika pişirin Sonra ateşten alıp karabiberi serpin Ekmekle ya da patatesle servis edin Çok aromatik ve lezzetli bir yemek, hem sıcak hem soğuk yenir
Afiyet olsun!
*500600 gram orman mantarı (taze ya da dondurulmuş)
*3 adet kuru soğan
*4 çorba kaşığı sızma ayçiçeği yağı (yok ise zeytin yağı)
*Tuz ve karabiber
Bol Soğanlı Orman Mantarı Kavurması Tarifi Yapılışı Mantarları temizleyip, yıkayın ve tuzlu suda soğan dilimi ilavesiyle haşlayın Haşlama süresi mantarın cinsine göre ayarlanır Not:*Annem orman mantarları haşlarken her zaman bir dilim soğan atıyor( Haşlayınca eğer soğan mormavi olursa en azından mantarın biri zehirli demektir Bu halde asla yenmez, tümü atılmak zorunda oluyor Soğan beyaz kalırsa mantarlar iyi demektir)
3 adet soğan ikiye bölüp jülyenlik doğrayın ve tavadaki ısıtılmış ayçiçeği yağına atın Karıştırarak biraz tuzlayın ve kavurun Soğanlar yumuşar ve hafif karamelize olmaya başlayınca mantarları ekleyin ve karıştırıp kapağın altında kısık ateşte 1520 dakika pişirin Sonra ateşten alıp karabiberi serpin Ekmekle ya da patatesle servis edin Çok aromatik ve lezzetli bir yemek, hem sıcak hem soğuk yenir
Afiyet olsun!